Elefantkalv tatt fra familien – Gledelig gjenforening med mor etter årevis fra hverandre.

elefantgjenforening
Det som starter som en trist historie om en elefant i fangenskap, blir en historie om lykke og gjenfødsel når babyen gjenforenes med moren!

MeBai var bare en kalv da hun ble solgt for å underholde turister i Thailand. Hun ble brukt i et sirkus og deretter til elefantridning. Etter å ha blitt tatt fra moren sin da hun var for ung og mishandlet, led MeBai helsemessig.

Til slutt gikk hun ned for mye på grunn av stresset og ensomheten og kunne ikke bære på turister lenger. Det var da elefantredningsmannen Lek Chailert grep inn og brakte henne til Elephant Nature Park, elefantreservatet hun grunnla.

«Se for deg hennes mange netter fylt av panikk og frykt, et barn alene, skadet og forvirret; i tre og et halvt år stod hun i regnet og solen uten moren; i tre og et halvt år underholdt hun det menneskelige behovet for underdanighet,» skrev Chailert.


Chailert klarte også å spore opp MeBais mor, som heter Mae Yui. Hun var på en annen trekkingleir i nærheten av helligdommen. Chailert snakket med Mae Yuis eier, og i en fantastisk vending bestemte eieren seg for å pensjonere henne, noe som betydde at mor og datter kunne bli gjenforent!

Kort tid etter hjalp en gruppe frivillige med å lede MeBai tilbake til moren hennes. Reisen var over 100 kilometer og tok 4 dager.

Moren og datteren visste ikke at de ville se hverandre igjen etter så mange år fra hverandre. Men da de endelig så hverandre, var det et gledelig øyeblikk.

«Da Mae Yui og MeBai møttes, virket det som om begge var sjokkerte og de holdt seg knusk stille i en halvtime,» skrev Chailert, og fortsatte: «Og så begynte de å snakke, MeBai og moren hennes slo seg sammen, klemte hverandre og snakket uavbrutt, tre og et halvt år å ta igjen.»

Chailert sier MeBai er som en «liten baby igjen».


«Hun føler seg trygg når hun sover fordi moren står over henne. Hun sover dypt og snorker høyt i jungelen», skrev Chailert, og fullførte: «Tidom våkner hun og prøver å drikke melk fra morens bryst. Det er et så vakkert øyeblikk.»

Nå er de begge trygge i elefantnaturparken, hvor de to elefantene kan vente seg å bli rehabilitert slik at de kan vende tilbake til naturen og leve fritt.

DEL denne hjertevarmende gjenforeningen med venner og familie!