Folk legger pinner på denne 100 år gamle hundegraven

Alle er klar over den mektige forbindelsen mellom mennesker og hunder – de blir din kompanjong og til en del av familien.

En valp ved navn Rex som levde for over 100 år siden har blitt hedret med en bronsestatue av ham liggende på en steinplattform.

Hunden Rex vokter sin eiers grav på Green-Wood-gravplassen.

Rex har stått vakt over eierens grav i 100 år, og han er fortsatt en veldig god gutt.


Det man mener er Rex sin eier, John E Stow, var en av byens første frukthandlere. I mange år har folk lagt igjen pinner ved den flinke biskens poter.

Rex hundemonumentet ved Green-Wood Cemetery

«Når det kommer til Rex, skiller han seg klart ut,» fortalte Stacy Locke, kommunikasjonssjef for Green-Wood Cemetery, til The Dodo. «Folk ser ham fra veien – det er et slags fremtredende sted, rett utenfor krysset mellom to veier her.»

«Det er rett under et tre og det er mange pinner rundt,» la hun til. «Folk legger gjerne en pinne over de små potene hans. Noen la også et bilde av en hund der en gang, kanskje det lille kjæledyret deres som gikk bort, som om de sa: ‘Rex, pass på den lille’.»


Rex er ikke det eneste dyret som blir hedret på Green-Wood Cemetery – mange andre kjæledyr ble gravlagt ved eierne sine.

Folk legger igjen pinner på hundegraven.

«Det er en annen hundeskulptur som har en lignende mystisk historie, men den er litt mer utenfor allfarvei,» sa Locke. «Og den har vanligvis leker liggende igjen på seg.»

«Jeg tror folk liker å tro at det er en hund gravlagt der, og det kan godt være det, men det er vanskelig å si.»