Dette babyneshornet nektet å forlate sin falne mors side, helt til disse snille menneskene dukket opp…

Det var en tragisk scene, men en som dessverre har blitt altfor vanlig i bevarte dyrelivsområder i Sør-Afrika. Et babyneshorn ble funnet av skogsvoktere, gråtende ved siden av sin falne mor, som var drept av krypskyttere pga. hornet hennes, på Kapama Private Game Reserve.

Babyneshornet var utrøstelig og nektet å forlate morens side.
gertjie-1
Neshornungen, som ble navngitt Gertjie, ble transportert til Hoedspruit Endangered Species Centre den 7. mai 2014 for å bli tatt vare på.
gertjie-2
Senere den kvelden var det stakkars, traumatiserte neshornet rolig nok til å tillate Christo Schreiber, deres kurator, å stryke den over hodet. Gertjie vil trenge konstant oppfølging over de neste ukene, mens han venner seg til de nye omgivelsene.
gertjie-3
Han er bare rett under 3 måneder gammel og blir servert en spesiell fettfri melk. Han drikker omtrent 12 liter av det hver dag.
gertjie-4
Han hadde sin første store tur rundt omkring på senteret en uke senere, og nyter dem virkelig.

Det unge neshornet begynte snart å vise sin mer lekne side, ved å blant annet jage disse strutsene.
gertjie-5
Han fikk også prøve gjørmebading for første gang. Han smakte det først, men fant raskt ut at det var mye bedre å rulle seg i det. (Ville neshorn vil smøre seg inn med gjørme for å beskytte huden mot elementene.) Det muntret ham opp en hel del.
gertjie-6

Og når han har litt «nedetid» liker han ingenting bedre enn en god kosestund.
gertjie-7


Gertjie er i ferd med å komme seg etter de traumatiske prøvelsene. Og med vokterne ved senteret som hjelper ham, får han sakte men sikkert tilbake selvtilliten hver dag.
gertjie-8

Gertjie vil bli holdt trygg ved Hoedspruit Endangered Species Centre til han er gammel nok til å bli sluppet tilbake ut i det fri.

For å hjelpe Hoedspruit Endangered Species Centre med å ta vare på Gertjie, besøk siden deres og lær mer om hvordan du kan hjelpe til med å hindre at flere ville neshorn blir foreldreløse.

Del Gertjies hjerteskjærende og rørende historie med dine venner og hjelp med å øke bevisstheten rundt neshorn som ham.