Mann bærer mengder av grøtskåler til en hytte for å fôre foreldreløse bjørnunger.

Det er tid for måltid for disse bjørnungene på Orphan Bear Rehabilitation Center (OBRC) i Russland, og de er sultne på grøten.

En dedikert gruppe mennesker redder livet til disse foreldreløse bjørnungene slik at de til slutt kan returneres til naturen.

Dessverre ble disse bjørnungene skilt fra mødrene sine enten på grunn av jakt eller andre forhold. Senteret er en del av International Fund for Animal Welfare (IFAW) som redder og beskytter dyr over hele verden.

I årene senteret har eksistert, har spesialistene utviklet og perfeksjonert en metode som gjør at unger kan holde seg ville. Selv om de blir oppdratt av mennesker, brukes det teknikker som gjør at bjørnene hverken blir tamme eller komfortable rundt mennesker.

I videoen nedenfor ser du bjørnungene holdes i en innhegning.

Da pleieren kommer med ungenes mat, samler bjørnungene seg for å få måltidet.

Selv om det kan virke som at han håndterer dem litt røft, sørger han for at ungene ikke kjemper om maten, og at hver og en får sin rettferdige andel. Han holder også sitt samspill med dem til et minimum, slik at de vellykket kan introduseres i naturen.

Det tar tid å forberede en ung som skal slippes tilbake, og det er en gradvis prosess. Tiden som trengs varierer fra bjørn til bjørn. Til dags dato har over 200 bjørner blitt rehabilitert og returnert til naturen av OBRC.

Senteret regnes nå som verdensledende innen bjørnerehabilitering, og dets vellykkede teknikker blir tatt i bruk innen bjørnerehabiliteringsprosjekter over hele verden.

Se hele dokumentaren nedenfor for å få en dypere forståelse av redningssentrets nødvendige og viktige arbeid!

Del dette redningssentrets spesielle arbeid med venner og familie!

Loading...