Gutt slått bevisstløs i lek – nå advarer mor om den livsfarlige trenden blant ungdommer.

Sosiale medier er et utmerket verktøy for å dele trender og påvirke andre. Ingen steder kan ting spre seg like raskt som nettopp i disse kanalene, og det er også grunnen til at grupper og bevegelser vokser seg store der.

Men sosiale mediers makt er langt fra bare positive. Dårlige og til og med livstruende trender sprer seg som en brann der, og barn og unge er raske til å hoppe på.

Ny, livstruende trend

Det siste av trender er sprøere enn mange, og assosiert med livsfare. Det som er enda verre er at unge mennesker gjør det for å få «likes» på sosiale medier.

En mor hvis sønn ble bevisstløs i en slik utfordring, går nå ut med en advarsel og appellerer til alle med barn.

Da sønnen til Valerie Hodsons slo ham så dårlig på lekeplassen at han ble bevisstløs, henvendte hun seg til Facebook for å oppfordre foreldre til å snakke med barna sine.

“Onsdag ble sønnen min spurt om han ville delta i en hoppkonkurranse med sine to ‘venner’. Da han hoppet opp, sparket de to guttene ham så hardt de kunne, slik at beina ble skutt foran ham.

Han landet hardt og flatt på ryggen og hodet, og mens han kjempet for å reise seg, mistet han bevisstheten. Han falt fremover og landet på ansiktet. Da skolepersonalet stormet opp til ham, sto de to andre guttene og fniste mens hans bevisstløse kropp lå på asfalten.

Spol frem til vi lå på sykehuset. Han hadde fått en hodeskade, sting i ansiktet, flere skrammer og to tenner hadde blitt skadet, så jeg må følge med på dem.

Dette er tilsynelatende en Tik Tok-vits som innebærer å filme den for å få «likes» i sosiale medier.

Dette er ikke greit, og ærlig talt, hvis barna dine gjør det for moro skyld, så har du mislyktes som forelder,” skriver moren i appellen sin på Facebook.

Video av noen andre barn som la ut utfordringen på YouTube. Slik går det til.

Innlegget har blitt delt over 51 000 ganger i skrivende stund, noe som er en positiv ting å se, da vi håper så mange foreldre som mulig kan snakke med barna sine om dette. Ingen skal måtte lide av denne galskapen. Del gjerne.