Mirakuløs overlevelse: Hund reddet etter 90 timer begravd i ruinene etter jordskjelvet i Tyrkia

Et glød av håp ga søke- og redningsgruppene i Tyrkia et pusterom, da de fant en hund i live blant ruinene etter det ødeleggende jordskjelvet som har krevd tusenvis av liv.

En familiehund ved navn Little Pamuk ble funnet på fredag i Hatay, etter å ha vært begravd i mer enn 90 timer under ruiner.

Videoen som viser denne puddel-terrier-blanding som blir reddet av redningsarbeidere, viser den lille hunden skremt, men ivrig etter å komme seg ut. Bare hodet hennes var synlig blant ruinene, mens resten av kroppen hennes var fastklemt under betong, jord og vridd metall. Hjelpende hender kom heldigvis til, gav henne vann og arbeidet hardt for å grave henne fri. Redningsarbeiderne trøstet henne mens hun kjempet for å redde seg selv.

Mirakuløst nok pådro ikke Little Pamuk seg mer enn overflatiske skader. (En artig detalj er at «Little Pamuk», navnet hennes, bokstavelig talt betyr «bomullsull».)

Redningsaksjonen til hunden avslører de intense utfordringene redningsarbeiderne står overfor mens de rydder i ruinene og leter etter overlevende. Mange i de rammede byene og landsbyene har fortsatt håp om lignende mirakler. Torsdag ble også to unge kvinner funnet i live i et sammenrast bygg, noe som ga redningsarbeiderne ny energi. Men jo mer tid som går, desto mindre er sjansen for å finne folk i live. Overlevende står også overfor økte utfordringer, da de mangler hjem eller forsyninger og lever på vinterens nåde.

Besøk Røde Kors og andre hjelpeorganisasjoner for å støtte hjelpearbeidet – det HASTER å få hjelpen fram.