Tannlege beskyldt for å illegalt ha drept mer enn 1000 jaguarer.

drepte jaguarer

Brasilianske myndigheter har arrestert en gjeng med ulovlige krypskyttere, inkludert en tannlege som er anklaget for å drepe mer enn 1000 jaguarer.

Politiet arresterte syv menn i staten Acre med mistanke om at han ulovlig hadde drept tusenvis av truede arter, inkludert jaguarer og mange andre dyr.

Ifølge rapporter var Temistocles Barbosa Freire det mest aktive og lengste medlemmet av gjengen. Han er en tannlege som antas å ha drept tusenvis av jaguarer siden 1987.

jaguar

Jaguar, som er klassifisert som sårbar i Brasil, har gjennomgått et tap på nesten 38 prosent av sitt habitat i landet og har gjennomgått stor nedgang i befolkningen i alle regioner, ifølge Wildlife Conservation Society (WCS).

I dette tilfellet ble jaguarene jaktet av gjengen, hvis samtaler ble avlyttet av brasilianske myndigheter, som også overvåket bevegelsene i minst tre måneder før de ble arrestert.

Politiet avlyttet og overvåket gruppens mobiltelefoner, og samlet bilder og videoer der den anklagede hadde registrert at dyrene ble drept, rapporterer den ikke-statlige organisasjonen Oeco.

jaguarer2

Hvert medlem av gjengen kan vente seg bøter eller fengselsstraff for deres del i drapene, avhengig av deres nivå av deltakelse i hver av forbrytelsene.