En mann spiste to spiseskjeer kokosolje om dagen i 60 dager. Da skjedde dette med hjernen hans.

Den amerikanske legen Mary Newport har de siste årene laget litt av et oppstyr i forskerverden.

Grunnen? Hun vil finne ut om kokosolje virkelig kan brukes som et hemmelig våpen mot Alzheimers. Hvis hun har rett, kan det revolusjonere behandlingen av hjernesykdommer.
kokosolje1
Dr. Mary Newport har en personlig tilknytning til Alzheimers. Hennes ektemann Steve, ble rammet av sykdommen for 15 år siden. Hun beskriver hvordan symptomene inntraff gradvis.

Noen ganger fant hun kjøkkenutstyret i helt feil skuff eller skap, og det forekom at Steve ikke kunne huske hvordan man åpner et kjøleskap. Dersom Mary ventet på en telefonsamtale og spurte om noen hadde ringt, kunne ikke Steve huske om han hadde pratet men noen i telefonen i det hele tatt.
kokosolje2
Steve begynte å ta medisiner som skulle sinke prosessen, men de ga bivirkninger som Mary beskriver som ”forferdelige”. Steve ble deprimert og motløs. Fysisk var han fremdeles i toppform. Han jobbet hele dagen i hagen sin, men var fremdeles trist og følte seg langt nede.

Mary ble stadig mer desperat. Hun leste flere studier på området og fant noen få som hun falt for. Hun begynte generelt å interessere seg for forskning på middelskjedete triglyserider, som er en type fett som omdannes i leveren til ketonlegemer. Ketonlegemer hjelper hjernen med å produsere energi, noe som er spesielt viktig ved Alzheimers utvikling, hvor tilførselen av glukose er begrenset til bestemte deler av hjernen.
kokosolje3
Siden kokos til dels består av triglyserider og er enkelt å få tak i, begynte hun å fôre Steven med det – hun hadde tross alt ingenting å tape ved å prøve, ikke sant? Hun eksperimenterte og ga ham to spiseskjeer kokosolje, en om morgenen og en om kvelden.
kokosolje4
Selv etter bare 60 dager merket Mary at Steven var begynt å bli mye bedre. Steve kjente seg merkbart klarere, ble mer pratsom og hadde et mer ekte smil. Et år senere var han som et nytt menneske. Selv om han glemte ord innimellom, begynte han å kjenne igjen personer han tidligere hadde glemt. Han ble også flinkere til å konsentrere seg, var mer våken og klar over at livet begynte å komme tilbake.

Tre tegninger av parets klokke, viste at noe var endret.

”Akkurat nå gleder vi oss bare over fremstegene Steve gjør. Og hvis det virkelig er sånn at Alzheimers kan bremses av kokosolje, er det verdt hvert eneste gram,” forklarte Mary.
kokosolje5
Mary skrev en avhandlingsstudie på mannen og presenterte resultatene sine. Debatten blusset heftig opp, og mange fulgte med på den og testet den på sine egne Alzheimers-pasienter som sto de nær. Overraskende mange har også oppdaget at det faktisk har hjulpet, og det har også ført til en diskusjon om hvordan gitte dietter kan påvirke hjernesykdommer.
kokosolje6
Selv om det kreves mye mer forskning på dette området, så viste Mary at kokosolje er et stoff med indikasjoner på at det kan være uoppdagede og viktige funn innenfor Alzheimers. Steve sin erfaring med kokosolje er positiv, men tilfellene er fremdeles sjeldne, sier forskere; det kan selvsagt være at Steve var et usedvanlig sjeldent et. Det bør også sies at det pr. dags dato er ingen vitenskapelige bevis for at kokosolje er en kur mot Alzheimers.
kokosolje7
Men takket være kokosolje viste Steve et eksempel på forbedring og Mary er overbevist om det kan hjelpe flere mennesker der ute i verden med Alzheimers.
kokosolje8
Dessverre gikk Steve bort i januar 2016, men paret hadde mange verdifulle år sammen fordi de turte å prøve noe nytt. Nedenfor kan du se parets historie.

Vi sier absolutt ikke at dette vil fungere for alle, og selvsagt bør du ha et kritisk blikk når du leser om ”mirakelkurer”. Men vi tror likevel at Mary og Steve sin historie er verdt å fremheve, fordi at det viser at forskere ikke alltid vet hva som er riktig for akkurat deg og dine pårørende. Del saken videre med dine venner!

Loading...