Katt reddet ut fra jordskjelvruinene nekter å forlate brannmannens side

En katt ble reddet ut fra ruinene etter jordskjelvet i Tyrkia og har nektet å forlate siden til redningsarbeiderne som reddet ham.

Den forfjamsede, men enn så kjærlige pusen kan ses i denne hjertevarme videoen, sittende på en av brannmennene som fant ham. Redningsmannen har uttrykt sin intensjon om å beholde katten ved sin side og adoptere ham hvis eieren ikke melder seg og krever ham tilbake.

katt jordskjelv1

I intervjuet nedenfor avslører brannmannen at katten er ett av kjæledyrene de har reddet. Han ble reddet kort tid etter at en annen katt ble reddet.

– På fjerde dagen etter jordskjelvet reddet vi en katt. Vi overleverte katten til eieren. Vi reddet denne katten dagen etter, forklarer mannen.


Mens han snakker, gnir katten nesen sin mot haken hans (og jeg bare dåner!)

katt jordskjelv2

– Vi ga ham navnet Enkaz («ruiner»), fordi vi brakte ham ut av helvete. Det kan høres litt motbydelig ut, men vi ønsket at han skulle være et minne på denne måten. Vi deler alt vi spiser og drikker her med Enkaz, fortsetter han.

Siden katten absolutt ikke forlot deres side, prøver brannmennene å finne noen spor som kanskje vil lede til kattens eier. Men foreløpig forlater han ikke deres side.

katt jordskjelv3

– Jeg ser en tristhet i denne katten. Jeg holder ham ved min side spesielt i tilfelle eieren kommer, forklarer brannmannen.


Mens redningsmannen snakker, klapper han katten og smiler. Det er tydelig at det er en kjærlighet mellom de to.

katt jordskjelv4

Se den bedårende interaksjonen i videoen her:

Enkaz er bare én av de rørende kjæledyrredningene etter skjelvet i Tyrkia. En katt naken Cilek ble reddet etter at eieren hans, universitetsstudent Kerem Cetin, insisterte på at katten hans skulle reddes først.En annen redningshistorie var den om hunden Pamuk, som ble frigjort etter at hun ble begravd under ruinene i mer enn 90 timer.