Ny lov: Her blir alle seksualforbrytere mot mindreårige kastrert

Den amerikanske staten Alabama har vedtatt å kjemisk kastrere alle seksualforbrytere over 21 som seksuelt overfaller barn under 13, ifølge flere kilder.

Dette betyr at de som er dømt for seksualforbrytelser mot ofre under 13 år, vil bli injisert med hormonblokkerende medisiner før de forlater fengselet og vil fortsette medikamentene til en dommer – ikke en lege – sier at det ikke lenger er nødvendig.

Sponsoren bak loven, Steve Hurst, hadde opprinnelig ønsket at disse forbryterne skulle bli operert og at dermed kjønnsorganene ble fjernet, men dette ble ikke godkjent. Injeksjonen gjør testiklene ubrukelige og reduserer testosteron til prepubertale nivåer.

kastrering 2

Forslaget ble diskutert, men Hurst sa at hvis kjemisk kastrering «ville hjelpe et eller to barn og redusere gjerningsmannens vilje til det nivået at han ikke vil skade barnet, så var det verdt det.»

Regningen ble signert av Alabama-guvernør Kay Ivey.

ACLU (Alabama Civil Liberties Union) motsetter seg denne loven og sier at den bryter den amerikanske 8. tillegg, som forbyder bruk av grusom og uvanlig straff.

kastrering 1

– De har misforstått hva seksuell kriminalitet handler om, seksuell kriminalitet handler ikke om seksuell nytelse. Det handler om makt, det handler om kontroll, sa Randall Marshall, administrerende direktør for ACLU.

Hva synes du om denne nye loven? Del gjerne med familie, venner og diskuter!