Niåringen ble kalt «homse» av barna på skolen – da tok læreren saken i egne hender.

Det er ikke alltid enkelt å være i skolealder. Barn kan være slemme, og mange blir dessverre mobbet.

Ni år gamle William Gierke fra Wisconsin i USA, elsker fargen rosa – men det skulle vise seg å bli et problem, skriver nettstedet TMJ4.

I forbindelse med en kampanje mot brystkreft, fikk han en knall rosa t-skjorte med teksten «Tøffe gutter går i rosa!». William elsket den rosa t-skjorta, men ting skulle raskt snu.

Så fort gutten fikk vist frem t-skjorta si på skolen, begynte ertingen. Mange slang ekle kommentarer etter gutten – blant annet ble han kalt «homse». Det var nemlig mange som mente at rosa er en jentefarge, og at kun jenter og homofile bruker rosa.

William gikk hjem og gråt til moren sin. Han ville ikke tilbake på skolen. Heldigvis klarte moren å overtale ham til å gå på skolen dagen etter. Da valgte han en grønn t-skjorte men kommentarene fra de andre elevene fortsatte likevel.

Da gikk William til læreren sin, Mr. Winters. Han forklarte situasjonen, og læreren visste med en gang hva han skulle gjøre.

Dagen etter hadde nemlig læreren selv tatt på seg en rosa skjorte.

Han startet skoledagen med å fortelle klassen om homofobi, det å bli mobbet og likeverd. Han sa at William hadde blitt lei seg for alle kommentarene, og fikk alle til å be om unnskyldning.

Og siden den dagen har Winters alltid gått i rosa skjorte på jobb, i følge TMJ4.

– Det hele startet med at jeg skulle hjelpe William, men nå handler det om alle elevers sikkerhet, sier Winters selv.

For en fantastisk fyr! Det er nok mange der ute som kunne lært noe av Winters.

DEL med dine venner på Facebook for å hylle denne kreative og godhjertede læreren!

Loading...