Ustoppelig 14-åring sover ute i over 1000 netter – hans historie vil gi deg sommerfugler i magen!

14 år gamle Isaac Ortman snek seg nylig inn i huset sitt midt på natten etter å ha sett en sort bjørn i hagen sin. Han har sovet der hver natt siden april 2020. Dette er bare én av utfordringene han har møtt mens han har sovet ute i over 1 000 netter på rad.

– Han kom inn og sa «ehm, det er en bjørn utenfor,» forteller pappa Andrew (48) til TODAY.com. Han var ute igjen etter 30 minutter.

Han begynte å sove utendørs da han og familien var på hytta etter at COVID-19 pandemien startet. Han tenkte det ville være morsomt å prøve å sove ute i 10 dager på rad, og har siden holdt på med det. Ofte sover han i en hengekøye.

Isaac utfordret vennene sine til å gjøre det samme, men ingen tok ham opp på tilbudet. Først bestemte Isaac seg for å prøve å sove ute i ett år.

Hans far minnes at i begynnelsen så vurderte Isaac hver kveld om han skulle sove ute igjen. Faren fortalte ham at han kunne ta enten ett valg og sette ett mål, eller ta et valg hver eneste kveld. Isaac tenkte over dette og kom tilbake etter å ha fattet beslutningen av å gjøre dette i ett helt år. Nå har Isaac ingen spesifikk sluttdato i tankene, han tenker til og med på å sove ute gjennom hele college.

isaac1

Isaac, som er en speider, er glad i det han gjør og sier han ikke gjør dette for å slå noen verdensrekord, men at han bare gjør det for gøy ute i hagen sin.

Han gjorde grundig research på utstyr slik at hengekøya, soveposen og regnteppet ville holde ham komfortabel mens han var ute i elementene. På den måten endte han opp med å foretrekke et selskap som heter Sierra Madre Research, som lager teltutstyr og gir noen av inntektene til å levere rent vann til områder som trenger det.

Tidvis har han møtt utfordringer, inkludert den nevnte svartbjørnen i hagen, men også ting som en feber han pådro seg (som gjorde at han ikke kunne sove ute i hengekøyen), et brudd i hånden pga. en fjellsykkelulykke og et brudd i armen etter et skateboarduhell, osv. Til tross for dette har han fortsatt å sove ute, godt utstyrt for å takle værforholdene.

isaac2

– Normalt sett ligger hengekøyen hans i bakre halvdel av hagen vår, forteller Isaacs mor, Melissa Ortman (43), og fortsetter: Fordi han var syk, skovlet vi en plass i snøen for ham så han kunne sette opp et telt og sove bare halvannen meter fra vår bakdør. Så han kunne gå inn, eller vi var nær hvis han hadde et problem.

Logistikk kan være utfordrende, men han tilpasser seg miljøet sitt når han reiser eller besøker familien.

isaac3

Isaac og hans familie liker å tilbringe tid ute i naturen og driver med en del camping. I fjor tilbrakte de litt av ferien i en vannpark og bodde på et hotell mens Andrew, Isaac og en venn sov på et campingsenter. Kun en til to ganger i året må de legge spesielle planer for å kunne sove ute.

Isaac har planer om å dra på speiderleiren Boy Scout Jamboree i sommer, og håper på å besøke Washington D.C. Hans største ønske er å få muligheten til å campe på gressplenen til Det hvite hus og håper at President Joe Biden vil invitere ham til å gjøre det.

– Hadde ikke det vært finfint, spør pappa Andrew retorisk. Han sier at dette ville vært en god «feel good»-nyhet for hele nasjonen.

Wow! For en inspirasjon han er.

DEL dette hvis du tenker at andre kunne hatt godt av denne inspirasjonen!