Det tar bare 5 minutter. Nå spres den japanske metoden som bedrer ryggverk over hele verden.

I 10 lange år kjempet den japanske legen og pioneren Toshiki Fukutsudzi for å utvikle en behandling som motvirker dårlig holdning. Hans bok om å få bukt med dårlig holdning er solgt i over 6 millioner eksemplarer i hele Asia, så der er han en superkjendis. Dr. Fukutsudzi spesialiserer seg på folk som har problemer med bekkenbeinet, og hans metode sies å redusere fett rundt midjen. Selv blir jeg alltid litt skeptisk når jeg hører om slike metoder – de virker fort litt for «hokus-pokus». Samtidig vet jeg at det kan ikke skade å prøve heller. Mange mennesker ser ut til å ha hatt nytte av denne metoden. Den sies å være effektiv og lett å teste, ettersom alt du behøver å gjøre er følgende i fem minutter hver dag:

Rull et vanlig håndkle for å danne en tykk og stabil «pølse». Ta gjerne et strikk rundt slik at håndkleet holder seg samlet. Ligg på en flat og hard overflate – da fungerer det best. Senger og sofaer er for myke og da vil effekten utebli. Plasser håndkleet på høyde med navlen, der ryggraden er buet.
rygg1

Kontroller at du er i riktig posisjon, da det er viktig for at du skal få resultater. Plasser føttene inn mot hverandre, med tærne pekende innover, som vist nedenfor. Strekk armene over hodet, håndflatene ned, og lillefingrene skal berøre hverandre. I denne stillingen ligger du i 5 minutter. Øvelsen kan være litt smertefull i begynnelsen, men prøv å holde ut i 5 minutter. Det vil være lettere for hver gang du gjør dette.
rygg2

For best resultat bør du gjøre dette tre ganger per dag i noen uker.
rygg3

Bilder.

Denne metoden kan kanskje virke litt mistenkelig, men du har ingenting å tape, så eksperimenter gjerne. Det vil i alle fall jeg gjøre. Vennligst del trikset med dine venner hvis du kjenner noen som kan trenge hjelp mot ryggproblemer.