Hun går med flip-flopper hele dagen, men når legene sier det gjør dette med beina hennes? Jeg ANTE ikke.

Du har dem sikkert. Kanskje har du de på deg akkurat nå. Noen du kjenner har dem i hvert fall. Vi snakker selvfølgelig om… Flip-floppene. Det sommerlige fottøyet som alle mener noe om, men som aldri går helt av moten. Men visste du at de kan være svært skadelig for din helse?

De tilsynelatende uskyldige flip-floppene er designet for å være lette på foten, men er kanskje ikke så praktiske. Men nå kan leger fortelle oss at de ikke er ment til å bli gått med for lengre perioder av gangen, og at de faktisk kan være skadelig for vår helse. Hvem i all verden skulle trodd det?

Flip-flopper er lette av natur, noe som gjør det mulig for ulykker å inntreffe lettere, både for voksne, men spesielt barn, som ofte er mer aktive. Vi kan falle i forskjellige situasjoner og må til enhver tid passe på når vi klatrer eller går i trapper. Flip-flopper kan føre til belastninger og forstuinger, men det verste er at over tid kan de gjøre skade på resten av kroppen din. Du kan oppleve smerte i hælen, foten, få senebetennelser, spenningsbrudd og hofte- og leddproblemer.

Jeg ante ikke at flip-floppene mine kunne stå bak såpass mye smerter i kroppen min, så jeg vil definitivt bruke dem mye mindre fremover.

DEL gjerne denne kunnskapen med andre.