Pungrottebabyer er SÅ søte – se bare på disse bildene.

Når man ser på disse bildene av søte pungrotter, er det vanskelig å tro at noen mennesker anser disse milde skapningene som skadedyr. I virkeligheten er pungrotter det stikk motsatte – de spiser faktisk dyr som definitivt er skadedyr rundt hus og hager.

Ta en titt på de søte bildene nedenfor og lær mer om Nord-Amerikas eneste pungdyr.

Pungrottebabyer bæres i morens pung til de er store nok til å klamre seg fast til henne og gå rundt på egenhånd. Noen ganger kan pungrotterunger bli adskilt fra moren sin, enten fordi hun er skadet eller drept, eller ved et uhell faller av ryggen hennes.

Baby opossum

Skulle man befinne seg i Nord-Amerika og finne en pungrottebaby, er det viktig å vite hva man skal gjøre. Det første å se etter, er om moren eller andre pungrotter kan være i nærheten.

– Vær stille og lytt etter «nyselyder» som de unge lager for å kalle på moren, råder Opossum Society of the United States (OSUS).

My little sister found a baby opossum in our backyard. His name is Einstein.

Det neste man bør gjøre, er å sjekke om den faktisk er for ung til å være alene. Ifølge OSUS er mange unge pungrotter som blir brakt til dyrepleiere egentlig ikke foreldreløse, men unge barn. Hvis en pungrotte er mindre enn 7 tommer, som er 17,78 cm, fra snute til rumpe, er den definitivt for ung til å klare seg selv.

Just to show that not everything in Australia is out to kill, meet our Pygmy Possum.

Selvfølgelig, hvis en pungrotte er synlig syk eller skadet, trenger den hjelp, uavhengig av størrelse!

Det beste som kan gjøres hvis man finner en skadet eller foreldreløs pungrotte, er å kontakte den lokale OSUS-representanten, veterinæren, statlige viltnemnden eller en dyrevernsorganisasjon. Det kan være lurt å forsikre seg om at de ikke avliver alle pungrotter, da noen gjør det, og det ville være synd.

OSUS advarer mot å prøve å oppdra dem selv, da dette kan føre til alvorlige helsekomplikasjoner for dyret, og det er ulovlig i de fleste stater.

Finner man en pungrotte i hagen sin (som ikke er en foreldreløs baby), kan man faktisk være glad for å ha fått seg en flott skadedyrbekjemper, ifølge OSUS. Pungrotter spiser snegler, meitemark, edderkopper, kakerlakker, flått, rotter, mus og slanger – alle de uønskede skadedyrene man ikke vil ha rundt hjemmet sitt. Man kan betrakte dem som naturlige renholdere!

Det er nesten som vi skulle ønske vi hadde dem her til lands også, eller hva? Med tanke på brunsneglen, for eksempel.

For my cakeday i give you angry baby possum

I tillegg tar de faktisk ikke opphold i hagene til folk. De har flere hi og tilbringer aldri mer enn 2 til 3 dager på samme soveplass. Hvis man egentlig ikke ønsker dem i hagen, kan man enkelt forstyrre soveplassen deres, og de vil flytte seg videre til neste midlertidige hi.

Så interessante skapninger. Jeg ante ikke at disse var naturlige skadedyrbekjempere. Og pungrottebabyene er så søte, skal man dømme ut fra bildene i denne artikkelen, eller hva?

DEL disse faktaene om pungrotter og søte bildene med venner og familie!