Forskere: Intelligente mennesker legger seg senere om kvelden enn andre.

En undersøkelse publisert i svært anerkjente Psychology Today, viser at intelligente mennesker oftere enn andre har en tilbøyelighet til å være våken lengre om natten.

legger seg senere

Alle pattedyr er født med en egenskap som gjør at vår indre biologiske klokke er i stand til å veksle mellom søvn og våken tilstand. Vi er skapt for å leve i en rytme som varer rundt 24 timer av gangen, og i løpet av denne tiden har det falt oss naturlig å sove om natten og være våken om dagen.

Men i motsetningen til andre store pattedyr, har mennesket en unik evne til å ignorere den biologiske klokken, og selv bestemme når man skal sove og være våken. Altså kan vi velge å stå tidlig opp og gå tidlig i seng, eller helt omvendt – legge seg sent og stå opp sent.

Undersøkelsen ble utført med unge amerikanere som forsøkspersoner, og den viser tydelig at det er en sammenheng mellom intelligens og søvnmønster. Intelligente personer viste en klar tendens til å legge seg senere både på hverdager og i helgene, enn det personer med lavere intelligens gjorde.

Dette mener forskerne skyldes at personer med lav til middels intelligens har lettere for å gli inn i solens rytme, mens mange personer med høyere intelligens har et ønske om å trosse denne rytmen, og heller skape sin egen. Forskerne mener at dette ønsket skjer ubevisst og skyldes et behov for å skille seg fra det normale og å unngå å følge strømmen.

Via.

Hva tror du om det forskerne har kommet frem til? Hør gjerne av deg i kommentarfeltet på Facebook, og del de oppsiktsvekkende funnene med sjusovere såvel som morgenfugler.