Lærerens «morsomme» idé vekker harme: Oppfordret elever til å male på levende hest fremfor papir.

Noen ganger overgår virkeligheten til og med vår villeste fantasi, noe som også er tilfellet med denne hendelsen fra Brasil som har fått internettet til å koke over av sinne.

Hendelsen fant sted på rideskolen Equestrian Society i Brasil, der lærerne fikk den “geniale” idéen med å forslå at elevene skulle male på en hvit hest. Det hele endte med at den stakkars hesten ble malt over hele kroppen og hodet med elevenes fargerike streker. Det skriver La Vanguardia.

Organisasjonen NGO Order of Lawyers of Brazil (OAB) fikk nyss om dyremishandlingen og de valgte deretter å dele et bilde av hesten på sosiale medier.

“De fikk den geniale idéen om å bruke en hest som lerret og sa at det var en pedagogisk aktivitet. De sa at det var en reddet hest, men det rettferdiggjør ikke grusomheten,” sier NGO-medlemmen Ana Paula Vasconcelos ifølge La Vanguardia.

malt hest

En talsmann fra rideskolen, Muriell Marques, uttaler at aktiviteten ikke var skadelig for verken hesten eller elevene.

“Hesten var rolig, den var ikke stresset,” sier hun.

Etter hendelsen har anklagere fra det brasilianske miljøinstituttet (Ibama) besøkt rideskolen for å evaluere hestens tilstand. Nå må skolens ledelse legge frem den pedagogiske planen for å rettferdiggjøre initiativet og en dyrlege skal undersøke hesten, slik at instituttet kan komme med en avgjørelse i saken.

Selv om lærerne ikke hadde noen intensjoner om å påføre hesten noen skade, så virket dette som en ganske idiotisk idé! Eller hva mener du?