«Hvorfor jobber du her?!» Gjester håner autistisk ansatt. Da gjør sjefen noe forbilledlig.

Grenache Restaurant i Manchester er kjent for sine deilige engelske og franske retter.

Lokalet er ekstremt elegant og gjestene blir bedt om å ha på seg formelle antrekk når de besøker restauranten. Du kan få inntrykk at bare folk med en viss stil kommer hit, men det viser seg nok en gang at mye penger og måltider på berømte restauranter ikke er nok for at en person når et visst nivå.

Heldigvis mangler eieren av «Grenache Restaurant» verken stil eller empati!
grenache restaurant


Restaurantens eier, Mike, har nemlig skrevet noen ord på sin offisielle Facebook-side, som vi synes sier noe om hvilken person han er!

Det viser seg at et par av gjestene behandlet en av servitørene, Andy Forster, med forakt mens de tydelig så ned på ham.

Andy er autistisk. De spurte til og med Mike hva som var galt med den fyren og hvorfor han var ansatt… Mike la ut sitt svar på Facebook:

«I dag ble brukt til å bygge tillit hos et av teamene våre, etter å ha blitt disrespektert og sosialt diskriminert av gjestene i går kveld.»


«‘Hva er galt med ham?’ og ‘Hvorfor vil du ansette ham?’ spurte de…»

«Her på Grenache bruker vi ansatte basert på erfaring, kunnskap og lidenskap for jobben… IKKE fargen på huden deres, eller hvordan de ser ut, hvor mange tatoveringer de har, deres klesstørrelse, religiøse tro eller sykdom. Vi diskriminerer ikke!»

«Hvis du GJØR… Ikke bestill bord på Grenache. Du fortjener ikke vår tid, krefter eller RESPEKT!»
grenache beskjed


Innlegget er blitt likt og delt av titusener. Det er utrolig at folk viser slik støtte, men hele situasjonen var fortsatt vanskelig for Andy som fikk diagnosen autisme for syv år siden.

– Denne hendelsen ga virkelig selvtilliten hans en knekk, og vi måtte ta ham til siden og fortelle ham at vi virkelig ikke så det på den måten. Alt vi bryr oss om er å ansette folk med entusiasme og lidenskap. Resten kan vi lære, forteller Mike til Manchester Evening News.

Andy sier til avisen at han også har blitt diskriminert på denne måten tidligere.

– Jeg tror alltid jeg må beklage. Da jeg ba kunden om unnskyldning, gjorde hun en stor greie ut av det. Jeg prøver ikke å ta det personlig fordi det har skjedd så mange ganger før at jeg har blitt vant til det, sa Andy til Manchester Evening News.


grenache utsiden
Under kan du se Mike snakke om hendelsen: