Eddik i vaskemaskinen? Du kommer til å sverge til dette når du ser grunnen!

eddike vaskemaskin

Klesvask kan være gørrkjedelig, men samtidig er det alltid deilig med nyvasket tøy. Følelsen og lukten av helt rent sengetøy er en sikker vinner for mange, spesielt hos meg personlig.

Å vaske klær kan ofte være litt besværlig – og spesielt når det flommer over av råd om hvordan man best vasker klær, og man til slutt bare står igjen som et forvirret spørsmålstegn – uvitende om hva man egentlig skal følge.

Mange klær har måttet lide en røff skjebne fordi man har prøvd seg frem med forskjellige vaskemetoder.

vask1


Men etter å ha kommet over dette gamle husmortipset, har tøyet mitt blitt helt rent hver eneste gang.

Derfor deler jeg gjerne dette tipset, så flere slipper å føle seg fanget i en labyrint av forskjellige vaskeanvisninger, slik at neste gang skittentøyskurven begynner å bli full, vet du nøyaktig hva du skal gjøre.

Hemmeligheten er hvitvinseddik. Syren i eddiken gjør underverker for klærne dine på flere måter.

vask2

1. Fjerner vanskelige flekker

Legg tøy med vanskelige flekker i et vannbad med 0,5 dl. hvitvinseddik i 30-60 minutter, og vask så etter anvisningen. Flekkene er en saga blott.

2. Nøytraliserer lukt

Dårlig lukt fra svette og røyk forsvinner med én gang hvis du heller litt hvitvinseddik i skyllemiddelbeholderen på maskinen når du vasker.

3. Motvirker statisk elektrisitet

Visse materialer blir lett statiske når du vasker dem, og det er ikke så fint med en bluse som legger seg inntil kroppen din som et pølseskinn. Selv i dette tilfellet hjelper det hvis du tilsetter litt hvitvinseddik i vaskemaskinen.

4. Lett å fjerne støv og hår fra husdyr

Noen ganger når man vasker tøyet rent, er det fortsatt fullt av hår og støv som tar evigheter å fjerne etterpå. Etter tørking er det mye lettere å bli kvitt uønskede hår og støv som sitter fast i klærne, hvis du har hatt litt eddik i vaskemaskinen.

vask4

5. Mot gule flekker under armene

Har du også merket at hvitt tøy kan få gule flekker under armene? Årsaken kan være svette og deodorant. Med litt hvitvinseddik i maskinen så forsvinner flekkene.

6. Fjerner flekker fra vaskepulveret


Hell 1 dl. hvitvinseddik i rommet til vaskemiddel, og du slipper å få hvite streker på klærne (som spesielt er synlige på mørkt tøy), som ofte kommer fra vaskepulveret.

vask3

7. Ren vaskemaskin

En annen god ting å huske på er om vaskemaskinen er ren. Det høres kanskje ut som en selvfølge at vaskemaskinen er ren, for den skal jo gjøre tøyet rent. Men selv vaskemaskiner har behov for litt kjærlighet, omsorg og ikke minst rengjøring. Her kan eddiken igjen hjelpe deg.


Eddiken bidrar til å rengjøre vaskemaskinen, hvilket kan få den til å holde lengre og bli bedre til å gjøre klærne rene og velduftende.

vask5

Jeg håper at du får like mye glede av disse tipsene som jeg har hatt. Del de gjerne videre, så enda fler slipper å bruke hele dagen på å vaske klær.