Forskere: Besteforeldre som sitter barnevakt for barnebarna lever lenger.

En ny studie bekrefter nå det vi alltid har trodd: Besteforeldre som omgås mye med barnebarna sine lever lenger. At barnebarna gir mye glede, kjærlighet og energi er ikke noe nytt, men nå har forskeren Dr. Ronan Factora også bekreftet at fakta og vitenskap står på samme side, skriver The Hits.

Studien har pågått i over 20 år og har involvert mer enn 500 personer som er i 70-årsalderen eller eldre. Av de personene som var barnevakt regelmessig, eller tilbragte mye tid med barnebarna sine, levde 37% lenger enn de som ikke gjorde det.

– Vi vet at når du blir eldre så er det viktig å fortsette å være fysisk aktiv, sosialt engasjert og bli kognitivt stimulert. Disse tingene gjør at du eldres på en bra måte og det gir deg gode forutsetninger for å få det bedre, forteller Factora.

Factora forteller videre at konklusjonen i studien ble at den krevende situasjonen der man tar seg av et barn er bra for kroppens aldring, men om det blir for mye får det motsatt effekt. Et sted midt i mellom er med andre ord det beste.

Ikke rart at besteforeldre lever så lenge!

Loading...