Hjemløs selger maleri for 200,- så ser antikkhandleren stempelet og innser den sanne verdien

Adam, en hjemløs mann, fant et maleri i en søppelbøtte en dag. Da han solgte den til antikvitetshandleren, hadde han absolutt ingen anelse om at den ville forandre livet hans for alltid.

I en Youtube-video av antikvitetshandleren Alexander Archbold får vi følge hele historien om hva som skjedde med Adam Gillian, den hjemløse mannen som fant et maleri i en søppelkasse, som skulle vise seg å forandre livet hans.

Adam hadde gått inn i Alexanders antikvitetsbutikk en dag med et maleri av Bambi, som han hadde funnet i en søppelkasse. Adam fikk i overkant av 200 NOK for maleriet fra antikvitetshandleren, takket for seg og dro.

Det var først senere at Alexander begynte å se nærmere på maleriet og oppdaget det unike stempelet på forsiden. Det var et sertifisert Walt Disney-stempel!


På baksiden kunne han også lese at opphavsretten til maleriet ble stemplet i 1937. Da Bambi ikke ble utgitt som film før i 1942, var dette nok et eksempel på dets egenart!

Alexander innså raskt at verdien av maleriet var klart høyere enn han hadde kjøpt det for av hjemløse Adam. Så etter å ha solgt det på internett, startet han søket etter Adam.

Han finkjemmet gatene i søket etter den hjemløse mannen som solgte ham maleriet. Da han endelig fant ham, ba han ham bli med ham til butikken.

Den sanne verdien avsløres


Det viser seg at Alexander hadde klart å selge maleriet for nesten 40.000 kroner! Han ga derfor halvparten av dette til hjemløse Adam og resten kjøpte de klær og mat for, samt en tur hjem til familien hans!

For en utrolig fin gest! Han kunne like gjerne tatt alle pengene selv! Men det slutter ikke der.

Det viser seg at Alexander startet en pengeinnsamling på GoFundMe da han begynte søket etter Adam. Der hadde han samlet inn nesten 170.000 kroner!

Disse pengene vil virkelig gi Adam en ny start på livet. Nå skal han kunne finne et sted å bo, betale husleie og kunne søke jobb.

Se filmen i spilleren under hvis du vil se hele historien om Alexander og Adam.


Dette er virkelig en solskinnshistorie uten like! For en fantastisk mann antikvitetshandleren er som ga Adam denne sjansen i livet!