Gi barna oppgaver i hjemmet: – «Jo tidligere det begynner jo bedre sjans for suksess i livet», ifølge studie.

En fersk studie viser at vi endelig kan gi barna våre husarbeid uten dårlig samvittighet. Ifølge forskerne vil dette forbedre barnas sjanser for å lykkes senere i livet, skriver Washington Post.

barn husarbeid

Julie Lythcott-Haims, tidligere dekan ved Stanford University og forfatter av boken «Raising an Adult», sier at barn trenger å gjøre husarbeid for å bli suksessfulle voksne.

Hun forklarer at ved å gi barna ansvar for enkle oppgaver som å ta ut søppel, rydde rommet sitt eller legge sammen klærne sine, vil de forstå at arbeid er en del av livet. Hvis barna ikke gjør oppgaver, betyr det at noen andre gjør det for dem, og de vil ikke lære å bidra til at ting fungerer.

Barna vil også lære samarbeid og å lære fra seg til andre. Men det kan være vanskelig å få barna til å gjøre oppgavene ordentlig, og noen ganger må foreldrene rette opp feilene etterpå, noe som kan være stressende. Likevel mener vi at det er verdt et forsøk, og at Julie presenterer noen interessante funn og poeng som nå altså støttes av vitenskapen.

På lang sikt vil det hjelpe barna, og hva vil vi vel ikke gjøre for våre barn?