67 fordomsfulle fremmede tar DNA-test for å fastslå sin etnisitet – resultatet får henne til å…

Det er lett å dømme boken etter omslaget. Når man passerer noen på gata, ser noen på bussen eller ender opp i samme heis som noen andre, trekker vi ofte automatiske konklusjoner om personen basert på utseende. Vi har alle gjort det, og vi vet alle at det er feil.

Derfor samlet Momondo 67 fremmede av ulik etnisitet og lot dem ta en tur gjennom sitt eget DNA, og resultatene var ikke hva de forventet.

«Det er lett å tro at det er flere ting som skiller oss enn forener oss», skriver Momondo. «Men vi har faktisk mye mer til felles med andre nasjonaliteter enn du tror. Vi spurte 67 mennesker fra hele verden om å ta en DNA-test, og det viser at de har mye mer til felles med andre nasjonaliteter enn de noen gang hadde forestilt seg.»

Videoen starter med at forsøkspersonene blir spurt: «Vil du tørre å stille spørsmål ved hvem du egentlig er?» Alle deltakerne har én ting til felles – de er alle veldig stolte av sin nasjonalitet, etnisitet og arv. De hadde også sterke fordommer mot andre etniske grupper, som i deres øyne skilte seg veldig fra deres egen.

To uker senere var de samlet igjen, og da DNA-resultatene ble avdekket var alle i sjokk. Noen lo i vantro og gråt av glede da de fikk vite at en nasjonalitet eller etnisitet de mislikte, faktisk var en del av deres egne gener!

Men det var hva som deretter hendte som fikk hele rommet til å trekke pusten – DNA-testen oppdaget at to av testpersonene også er biologiske søskenbarn!

Denne videoen er en utfordring, inspirasjon og viktig påminnelse til oss å akseptere mennesker uavhengig av etnisitet, nasjonalitet eller hudfarge.

Ikke glem å klikke på norske undertekster hvis du trenger det, og DEL denne videoen med vennene dine for å spre et svært viktig budskap.