Forskerne: Folk som banner er penere, mer sexy og roligere til sinns.

Du kjenner deg sikkert igjen: Du har akkurat kjørt tåen inn i bordbeinet og hundredeler etter at den treffer det j*vla harde møbelet, skriker man ut det første kraftuttrykket som kommer til en.

Jovisst føles det bedre? Vitenskapen bekrefter nå at det kjennes bedre.

Ifølge noen undersøkelser kan det faktisk være bra å banne i visse situasjoner. Jada, det høres vel ubehagelig når du slenger ut de mest alvorlige og nedsettende rantings, men å banne i de riktige sammenhengene kan gjøre mer godt enn ondt, tilsynelatende.

Når du tenker på det, er et banneord mange ganger det mest ærlige og mest spontane uttrykk for våre følelser og tanker.

Vitenskapen har lenge søkt koblingen mellom banning og menneskelig atferd. Forskere ved Keele University i Staffordshire presenterte nylig denne informasjonen under British Psychological Societys årskonferanse. Dr. Richard Stephens, som jobbet på studien, sier at banning kan være nyttig når vi trenger å få utløp for noe.

– Vi er mer tilbøyelig til å bruke «tabuord» når vi er emosjonelle. Vi vokser opp og lærer oss hva disse ordene betyr, og ved å bruke dem når vi er følelsesmessige, hjelper det oss med å føle oss sterkere, sier Stephens til Daily Mail.

banning

I tillegg til studiet av de britiske forskerne, er det også en undersøkelse som viser at upassende språk kommer ekstra godt med i andre sammenhenger. Undersøkelsen sier at banning gjør seg ekstra bra i sengehalmen, men bare på velvalgte steder og med like velvalgte ord. Noen virker også bedre på det enn andre.

Studier viser at både menn og kvinner finner det attraktivt og spennende med banning, men bare hvis det gjøres riktig. En av deltakerne i undersøkelsen forklarer det slik:

– Ikke alle mennesker kan banne på samme vilkår. Noen mennesker er rett og slett mer egnet for det.