Denne japanske oppskriften gjør suksess på nettet – når jeg ser ingrediensene skjønner jeg hvorfor.

Å teste mat fra andre kulturer er alltid spennende, og interessen for det japanske kjøkkenet har alltid vært tilstede her i gården. Der finnes det nemlig så mange spennende oppskrifter og idéer, som man selv aldri hadde tenkt på!

Den følgende oppskriften gjør at man får vann i munnen. Jeg snakker om noe som heter japansk melkebrød – luftig, saftig og mykt… og med et sluttresultat som er helt magisk.

Ta en titt på oppskriften under, så kommer du snart til å forstå hvorfor dette brødet på kort tid har gjort suksess på nettet. Milde himmel, så godt!

Du trenger:

6 dl mel
3 ss sukker
1 pakke tørrgjær
2/3 ts salt
2 dl varm melk
30 g smør
Litt maisstivelse

Dette gjør du:

1. Bland sammen melk og tørrgjær.

2. Ta fram en skål. Tilsett mel og sukker, etterfulgt av blandingen med melk og tørrgjær. Når deigen begynner å få fast form, heller du i salt.

3. Kna deigen. Hvis den er litt vanskelig, kan du dekke den med plastfolie og vente cirka 20 minutter, da kommer det til å bli litt enklere.

4. Jobb med deigen i 5 minutter. Fordel den deretter utover og spre smøret over den – men tenk på at det skal være mykt.

5. Brett deigen rundt smøret. Jobb med deigen slik at smøret «stenges inne», det er dette som er det litt spesielle med oppskriften.

6. Legg deigen i en skål, dekk med plastfolie og la den stå i 2 timer.

7. Hell litt mel på kjøkkenbenken. Del opp deigen og rull til små boller, cirka 12 stykker.

8. Legg bollene i en form med bakepapir – tenk på at du skal ha litt rom mellom dem. Dekk med plastfolie og la hvile i ytterligere 30 minutter.

9. Strø litt maisstivelse over bollene og send dem inn i ovnen på 180 grader, i 18-20 minutter.

10. La bollene avkjøle i 10 minutter – så er det bare å begynne å spise. Mykere og saftigere brød skal du lete lenge etter!

Her kan du se hvordan man gjør det – og du kan også ta en nærmere titt på det magiske sluttresultatet:

Wow, for et godt brød, dette skal jeg definitivt bake til helgen.

DEL gjerne oppskriften med dine venner!