Hun våkner og ser at mannen ikke ligger i sengen. Da finner hun brevet som rører oss til tårer.

En morgen våknet Julia og oppdaget at mannen hennes allerede var stått opp. Det var nokså uvanlig, men hun ble enda mer overrasket da hun fant et brev på nattbordet – adressert til henne.

Med dette håndskrevne brevet vant den spanske journalisten Jesús Espada en litteraturpris, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Espada tok på seg rollen av en mann som lider av Alzheimers sykdom, og som i et øyeblikk av klarhet klarte å skrive et kjærlighetsbrev til sin kone.

Her er brevet:

«Min kjære Julia,

Jeg skriver til deg mens du sover, i tilfelle jeg ikke skulle ligge ved din side når du våkner i morgen. I disse dager reiser jeg frem og tilbake, og hver gang bruker jeg mer og mer tid på den andre siden. Hvem vet – en dag er jeg redd jeg aldri vil komme tilbake.

I morgen kan det hende jeg ikke forstår hva som skjer med meg. I morgen kan det hende jeg ikke kan fortelle deg hvor mye jeg beundrer og setter pris på din ærlighet, som er et forsøk på å stå ved min side og som vanlig gjøre meg glad, til tross for alt som skjer.

I morgen er jeg kanskje ikke klar over hva du gjør for meg når du setter en lapp på hver dør, så jeg ikke skal blande kjøkkenet og badet. Eller når du må holde deg fra å le når jeg tar på meg sko uten sokker, og når du insisterer på å holde samtalen gående til tross for at jeg går meg vill i mine meninger.

Når du rolig går opp til meg og hvisker navnet på barnebarnet vårt i øret mitt. Når du rolig og forsiktig konfronterer mine utbrudd som bobler opp som om noe i meg gjør opprør mot tapet av kontrollen i livet mitt.

For disse, og så mange andre ting – hvis jeg i morgen ikke husker navnet ditt, eller mitt eget. Hvis jeg i morgen ikke lenger klarer å si takk. Hvis jeg i morgen, Julia, ikke kan si det en siste gang: Jeg elsker deg.

Din for alltid,
T.A.M.R»

For et vakkert og rørende brev som virkelig setter fokus på problemene og følelsene som oppstår når noen blir rammet av Alzheimers. Del gjerne dette brevet hvis du ble like rørt som oss.

Loading...