Væpnet raner brøt 13 lover på 20 minutter. Men han hadde ikke regnet med DENNE butikkansatte.

Yorkshire Police roste motet til en lokal butikkansatt etter at han tok tak i en «desperat og farlig» mann som hadde begått en rekke lovbrudd i Leeds.

Marlon Stewart hadde truet seks personer og stjålet en bil da Niall Stranix (61) grep tak i ham mens han krevde penger under et ran i en One Stop-butikk i Leeds.

Tidligere hadde Stewart, med ansiktet tildekket og med en flaske vodka, gått inn i en Premier-butikk i Lidgett Lane og truet personalet bak disken med det som så ut som en pistol.

Mens han tvang offeret til å åpne kassaapparatet, kom en kvinnelig kunde inn i butikken, og Stewart gikk bort til henne og truet henne med å gi fra seg nøklene til bilen. Personalet klarte å rømme fra butikken mens Stewart var distrahert.


Han stjal penger fra kassaapparatet og forlot stedet i kvinnens bil.

Minutter senere gikk Stewart inn i One Stop-butikken i nærheten. Igjen, mens han pekte med pistolen, terroriserte han den kvinnelige ansatte bak disken. Men mens han krevde penger, bestemte ansatte Niall Stranix, som drev og vasket gulvet i bakgrunnen, seg for å gripe inn.

Stranix grep Stewart og la ham i et hodegrep. Den 61 år gamle mannen ble slått med vodkaflasken i hodet og påført to kutt, men han holdt tak i ham under kampen som oppsto.

Pistolen hadde begynt å falle fra hverandre mens de to sloss, og senere ble det antatt at den var en plast BB-pistol.


Under kampen ble Stewarts ansikt fanget opp av butikkens overvåkingskameraer, noe som førte til at politiet identifiserte nettopp ham som mistenkt.

Den 37 år gamle mannen ble dømt til 10 år og fire måneders fengsel med en utvidet prøvetid på fem år.

Etter dommen uttalte West Yorkshire Police at Stranix hadde vist et «utrolig mot».

Stewart ble siktet for fire tilfeller av ran, ett tilfelle av forsøkt ran, fem tilfeller av besittelse av skytevåpen mens han begikk ran, legemsbeskadigelse, kjøring uten gyldig førerkort og kjøring uten forsikring.

Yorkshire-politiet avsluttet med: «Vi må anerkjenne den utrolige tapperheten Niall Stranix viste ved å ta avgjørelsen om å takle Stewart mens han truet sin kvinnelige kollega. Det var hans handlinger som direkte førte til at Stewarts ansikt ble fanget på kamera og at han ble identifisert som mistenkt.»