Han ble forlatt som baby og mobbet på skolen. Nå vil den unike fyren forbedre verden!

Det er generell liten tvil om at vi lever i en ekstremt utseendefiksert verden, som mange ganger kan være direkte grusom for de som ikke helt passer inn eller ikke ser ut som alle andre. Jeg tror de fleste av oss kan være enige i at det ikke burde være slik, men det skjer hver dag – på en eller annen måte.

Jono Lancaster vet bedre enn noen hvor grusomt verden kan behandle deg.

Jono lever med Treacher Collins-syndrom, som enkelt sagt betyr at ansiktet hans er preget av omfattende symmetriske misdannelser. Han var bare timer gammel da han ble forlatt av sine foreldre på grunn av sine genetiske trekk.
jono-lancaster (1)

Under oppveksten fulgte flere år med mobbing og en motvilje fra omverdenen for å vise forståelse, men Jono nektet å gi opp. I dag er han 30 år gammel. Han fokuserer på å være positiv og å bruke sine erfaringer til noe godt.
jono-lancaster (2)

Derfor reiser han nå rundt i verden for å fortelle om hvordan det er å leve med Treacher Collins-syndrom. Han møter barn som har den samme tilstanden og snakker med foreldre og familie, for å øke bevisstheten om barnets situasjon.
jono-lancaster (3)

I klippet under kan du se og høre hans historie. Du vil nok bli beveget av den, men selv om historien begynner med en tragisk start, er det virkelig oppløftende å se styrken og motet som Jono viste.

Jeg håper virkelig at vi kan bidra til å spre hans historie og gjerninger. Ikke bare fordi andre vil bli inspirert, men også for å gi litt håp og tillit til alle som føler de trenger det. Jeg tror vi alle trenger det fra tid til annen.