Kvinne ser 2 gauper i sjelden stillingskrig – kan ikke tro sine ører når hun ruller ned bilvinduet

Som i Norge, er det også i det nordlige USA sjeldent å se en gaupe i naturen. Gjør man det der borte, er det trolig en kanadagaupe man ser. Så sjeldent som det er å se én i det hele tatt, hva i alle dager skulle oddsen være for å se to – som i tillegg gjør dette? Det er en opplevelse man bare får en gang i livet.

Sarah Verney kjørte på en skogsvei nær Kokadjo i Maine, nord i USA, da hun og vennene hennes så de to unnvikende kattene midt på veien. De la merke til at de to ville kattene stirret hverandre ned og laget den mest uvanlige lyden jeg noen gang har hørt!

Det ser ut til at de to kattene hadde en slags standoff, eller en stillingskrig, sannsynligvis over territorium, og befant seg midt i en, ja, hva skal vi kalle det – en «tissekonkurranse», eller en real «min pappa er sterkere enn din», der de sto og klynket opphissende for å avgjøre vinneren!

Sarah skrev: «Dette er et sjeldent syn av to gauper i en låst situasjon, som jeg var så heldig å se med mine egne øyne! Sikkert bare denne ene gangen i livet.»

Maine er hjemsted for rundt 1000 gauper, og slike møter oppstår vanligvis mellom hannene. Denne fascinerende hendelsen er definitivt verdt å DELE med venner og familie.