Da paret løftet opp den stivfrosne katten skjønte de hva de måtte gjøre.

Ekteparet Sergey og Yelena Baranov fra Russland var ute og gikk en iskald vinterdag det var 35 minusgrader ute, da de gjorde en ubehagelig oppdagelse. En stivfrossen katt satt helt alene i snøen og isen.

De nærmet seg den lille stakkaren for å se hvordan det gikk med pusen, men da de skulle løfte henne opp, oppdaget de hvor ille det var med katten: Potene hadde frosset fast i isen.

stivfrossen katt

De fikk raskt tak i en bøtte med varmt vann, så de fikk løs katten og pakket den inn i et varmt teppe. Den gjennomfrosne katten var rolig hele tiden mens de jobbet med å få den løs. Hun var sannsynligvis for trøtt og svak til å gjøre motstand – den må ha vært livredd. Men man kan se takknemligheten i øynene når hun endelig er fri.

frossen pus

Etter å ha pakket pusen inn i et varmt teppe, tok de den med hjem og i løpet av dagen begynte den å rusle rundt. Tre dager senere, når Sergey og Yelena hadde forvisset seg om at alt var bra med katten, som de antok var mellom 7 og 9 måneder gammel, skrev de en kunngjøring om katten. Da kom det en ung jente som bodde i nærheten og hentet den.

Katten er nå frisk og glad og løper rundt hos henne.

Se den dramatiske redningsaksjonen i klippet under her – og takk for at det fins dyrevenner som Sergey og Yelena.