Militærhund blir revet bort fra sin kjære sersjant. To år senere hører hun ham rope hennes navn…

Sersjant Jason Bos og hans hundepartner Cila tilbrakte fem år side om side i Irak. De var sammen gjennom 100 oppdrag som inkluderte arbeid med Secret Service og søking av veibomber. Men da sersjanten pensjonerte seg i 2012 på grunn av en ryggskade, reiste han tilbake til USA uten Cila, en vakker, brun labrador. Jason var deprimert og fortvilet over dette, og ikke sikker på om han noen gang ville bli gjenforent med sin beste venn igjen.

To år gikk, og ikke én dag uten at Jason tenkte på sin Cila. Men skjebnen grep inn da Bos fikk vite at Cila var i ferd med å trekke seg fra sin tjeneste, hun også. Med hjelp fra American Humane Association og Mission K9 Rescue, ble Cila fløyet hele veien fra Tyskland til Chicago for å gjenforenes med sersjanten på O’Hare International Airport. Sekundet Cila hører Jasons stemme, vet hun det er ham.

«Så, hva vil fremtiden bringe for dere to gamle soldater?» spør kameramannen. Mens Jason svarer med å si at han har lyst til å jobbe med veteraner og hjelpe dem å håndtere kampene og påkjenningene de har vært gjennom, er han glad for å kunne si at Cila vil bli satt til å arbeide… som sofagris.

Endelig gjenforent – og nå lever de to pensjonerte soldatene sine pensjonisttilværelser i Jasons hjem i Michigan.

Vennligst del denne fantastiske gjenforeningen på Facebook!