Brannmann advarer alle foreldre om potensiell livsfare som lurer i vannslangen om sommeren

Å kjøle segned med vann fra hageslangen kan være fristende i sommervarmen, men nå advarer brannmannskapene om den skjulte faren.

De siste ukene har gitt oss ekstremt solrikt og varmt vær, noe som ikke er så vanlig langs våre breddegrader. Varmen gir deg lyst til å kjøle deg ned, og det er ekstra viktig om du er barn eller dyr.

Vannsprinklere eller bare å kjøle seg ned med en hageslange kan være et alternativ, men nå advarer en brannstasjon i USA om den skjulte faren: Vannet i slangen kan nemlig ha den stikk motsatte effekten.

«Her i Las Vegas kan en hageslange som er i direkte sollys om sommeren, varme vannet inne i slangen til 54-60°C, noe som kan forårsake forbrenning av huden – spesielt hos barn og dyr. La vannet renne i noen minutter for å la det kjøles ned før sprøyting på mennesker eller dyr.»

I følge KPHO-TV representerer det ekle bildet som brannstasjonen har valgt å publisere et lite barn som i 2016 fikk andregrads forbrenning, etter å ha blitt sprayet med vann fra en hageslange.

– Vi bruker bildet hvert år for å vise nøyaktig hvor alvorlige brannskader et lite barn kan få (av dette). Vi har fått mange tweets tilbake fra folk som sier: «Jeg har aldri tenkt på det», og det er derfor vi gjør det, sier Tim Szymanski, talsmann for brannstasjonen i Las Vegas, til KTLA.

Gjennomsnittstemperaturen i Las Vegas er riktignok høyere enn i Norge. Men gitt de uvanlig høye temperaturene og de mange soltimene som de siste ukene har bydd på, kan det definitivt være en idé å huske på denne skjulte faren.

Del dette med familie og venner!