Dette er bilde nr. 1. Bilde nr. 2 fikk nettet til å koke over. Utrolig viktig.

Et bilde sier mer enn tusen ord, blir det vanligvis sagt. Tenk deg da hvor mye vi kan uttrykke med to bilder. Det har denne jenta demonstrert…

Selv om mye er gjort de siste årene når det gjelder å bekjempe misforståelser rundt psykisk helse, har vi fortsatt en lang vei å gå. Å høre ting som at «du er for ung til å lide av den slags, skjerp deg», eller «det er nok bare innbilning – du skal se det går over», er dessverre ikke uvanlig for folk som lider av angst.

I et forsøk på å åpne øynene til tvilerne for å se en realitet så altfor mange av oss lever og sliter med hver dag, postet Amber Smith et innlegg med to bilder på Facebook – som deretter spredte seg som ild i tørt gress:

Øverste bilde: Det jeg vise til verden via sosiale medier. Kledd opp, sminket og fotofiltre i mengder. Min «normale» side.

Nedre bilde: Tatt i kveld, kort tid etter at jeg fikk et panikkanfall på grunn av min angst. Også min «normale» side, en side som folk flest ikke ser.

Jeg er så lei av det faktum at det er 2016 og det fortsatt er så mye stigma rundt psykisk helse. Det er trist at det er så mange mennesker som vet så lite og er fordømmende over temaet. Det sies at en av tre personer kommer til å slite med en psykisk lidelse i løpet av et eller annet tidspunkt av livet. 1 av 3! Er du klar over hvor mange mennesker det tilsvarer i verden?

Og likevel har jeg kjempet mot angst og depresjoner i mange år, og det er fortsatt folk som kommer med kommentarer som «du kommer over det», «du trenger ikke medisiner, bare prøv å vær lykkeligere».

DRA TIL HELVETE. Faen ta alle dere trangsynte mennesker som tror at fordi man ser fysisk bra ut, så kjemper jeg ikke mot et monster inni meg hver eneste dag. Jeg fikk faktisk spørsmål en dag: «Er ikke du for ung til å slite med angst og depresjon? Har du egentlig en grunn til å slite med depresjon i din alder?» Wow. Bare wow.

Jeg er en sterk person, jeg har opplevd mye dritt i livet (som de fleste andre). Jeg kommer til å klare meg. Jeg har den beste familie og venner rundt meg, og jeg er takknemlig hver dag for deres tålmodighet til å hjelpe og støtte meg.

Til alle dere som går gjennom det samme: Vær så snill, ikke lid i stillhet. Det er så mye støtte å få – ikke vær redd for å be om hjälp.kor ikke se.

Jeg kan ikke få sagt nok ganger hvor viktig det er å være snill med andre. Ikke mobb, ikke trykk andre ned, og ikke døm andre. Vi er alle mennesker uavhengig av alder, rase, religion, rikdom og jobb. Så la oss bygge hverandre opp istedenfor å bryte hverandre ned.

Peace & love, alle sammen.

PS! Ikke vær redd for å dele dette, vi må gjøre folk oppmerksomme. Jo mer oppmerksomhet dette får, jo mærre mennesker trenger å lide i stillhet.

Vi ble betydelig rørt da vi leste denne teksten, og håper at mange flere vil lese den fremover. Vennligst del dette innlegget med dine venner hvis du er enig!

Loading...