Nå avslører forskere: Å spise sjokolade hver dag er bra for hjernen.

Nå kommer det en stor gledemelding til alle sjokoladeelskere der ute! Det viser seg at sjokolade ikke bare er godt for smaksløkene, men også for hjernens funksjon.

Sjokolade er tilgjengelig i mange forskjellige former. Vanligvis tenker vi på sjokolade som noe du hygger deg med i helgen eller ved spesielle anledninger. Men nå viser ny forskning at sjokolade faktisk kan være veldig nyttig hvis du vil holde deg fris i hjernen, ifølge House Beautiful.

sjokolade for hjernen

I en forskningsrapport fra Universitetet i L’Aquila i Italia, har forskere fastslått at du kan beskytte hjernen mot kognitiv svekkelse ved å spise sjokolade.

Sjokolade er fullpakket med antioksidanter og jern, noe som kan føre til positive effekter for hjernen. Så ved å spise sjokolade regelmessig, kan konsentrasjonsnivået økes og minnet forbedres.

«Regelmessig inntak av kakao og sjokolade kan definitivt gi gunstige effekter på kognitive funksjoner over tid», sier forfatter Valentina Socci i sin analyse publisert i Frontiers in Nutrition.

Selvfølgelig kan man ikke erstatte alt kostholdet med sjokolade, selv om det hadde vært utrolig hyggelig. Men Jacylin London vil fortsatt fremheve viktigheten av å unne seg noen sjokoladebiter hver dag.

Som sjokoladeelsker må jeg si at dette var en veldig god nyhet! Del denne gladnyheten med alle dine Facebook-venner for å gjøre dagen litt bedre!