Gutt lekte i sanddyne – fant begravd jente. Uten voksne tilstede måtte han tenke raskt.

En ung gutts raske tenkning får æren for å ha reddet livet til en 5 år gammel jente.

Tilbake i 2013 lekte Connor Fitz-Gerald og noen få andre barn i sanden på Marina Dunes, som er en park som inneholder storslåtte sanddyner vi bare kan drømme om i Norge (enn så lenge).

De gravde sandhuler og lekte seg, da han la merke til noe som skremte ham. Fem år gamle Alyssa Bostic ble begravet under sanden og hadde falt bevisstløs.

sanddyne

Vel vitende om at det ikke var noen voksne i nærheten, sprang Connor til handling. Han gravde bort sanden fra hodet på henne og dro henne ut. Han la merke til at hun hadde sand i munnen, nesen og øynene, så han begynte straks å utføre HLR og hun våknet!

Connor sier at han lærte HLR fra TV-showet, NCIS.

connor

Connors far, Tim Fitz-Gerald, var stolt av sønnen og den hurtige tenkningen.

– Jeg er glad for at han var i stand til å skjønne situasjonen, selv om det ikke var noen forelder her, han visste at de var minst en kilometer unna, han måtte gjøre noe, sa Tim.

Da de voksne ble nådd, ringte de straks paramedikerne. Det viste seg at Connors HLR i løpet av de dramatiske minuttene var avgjørende for å redde Alyssas liv!

Alyssa gjorde heldigvis full bedring, og Connor ble senere hedret med National Youth Hero Award fra American Legion Auxiliary.

Det er viktig å spre kunnskap om hva man gjør i en sådan situasjon og Connors livreddende innsats er et eksempel til etterfølgelse!

Del denne heroiske guttens handlinger med vennene dine via den blå Facebook-knappen nedenfor.

se under