En person med uvaskede hender håndterte barnet deres. Det fikk nesten fatale følger.

En pappa hadde en skrekkopplevelse med familiens lille datter, som han valgte å dele på bildetjenesten Imgur, for å advare andre foreldre om viruset som mange tror er en vanlig forkjølelse.

I februar hadde deres lille datter vært forkjølet en stund, men da hun aldri ble bedre bestemte de seg for å kjøre til legevakten.

På sykehuset ble det konstatert hjernehinnebetennelse, og så fort de tok hånd om henne, gikk pulsen hennes ned. Hun var på vei til å dø. Men de lykkes å gjenopplive henne og koble henne til en respirator.

Etter skrekkopplevelsen ble hun diagnostisert med RS-virus (respiratorisk syncytialvirus). Det er ufarlig for barn og voksne, men barn opptil et år kan bli ordentlig syke med anstrengt hoste og vanskeligheter for å puste.

Bare en uke før hendelsen ante ikke faren noenting om det alvorlige viruset. Derfor vil han nå advare foreldre over hele verden – og minner om at det er utrolig viktig med rene hender når man er i kontakt med spedbarn.

Framfor alt vil han advare mot RS-viruset ettersom det så lett kan bli tatt for å være en vanlig forkjølelse. Det er de samme symptomene, men hvis barnet i tillegg virker svært trøtt og vanskelig å komme i kontakt med, ikke orker å spise, har pusteproblemer eller blir blek- eller blåaktig, så er det på tide å gå til legevakten.

For å begrense smittefaren: Det er viktig å huske at barnet ikke behøver å ha vært ute i kulden for å bli rammet av viruset. Det viktigste er å holde babyene unna folk som er forkjølet. Store folkemengder er en stor smittekilde på vinterhalvåret, så tenk gjennom hvor du tar med babyen. Dråpesmitte er den aller viktigste smittekilden. Det er også viktig å være nøye med håndhygienen.

3 uker senere tok faren bildet nedenfor. Familiens lille datter, som dessuten hadde bronkitt, lungeinfeksjon og en alvorlig skadet lunge, overlevde mot alle odds.

For familien er hun et lite mirakel. En ekte fighter!

«Vær så snill, vask hendene deres før dere tar i de søte små. Og pass på å kle de skikkelig før du går ut,» er farens klare oppfordring etter prøvelsene.

Del dette med venner og familie – informasjonen kan redde livet til et forsvarsløst spedbarn.

Loading...