Hvordan i all verden rengjorde jeg før jeg lærte disse 20 kjerringrådene? Nr. 10 alene er jo genial.

De færreste av oss liker husarbeid. Det er tidkrevende, kjedelig og vi kunne gjort hva som helst annet. Bare tenk på all den tiden du bruker på å rengjøre kaffekvernen, og fjerne vannringer på bord. Det er MYE tid som går med i løpet av et liv.

Vel, frykt ikke! Nå blir det hele mye enklere. Med disse 20 kjerringrådene vil du spare mye tid og krefter. Så kan du bruke litt mindre tid på rengjøringen, og litt mer tid på dine favorittserier på Netflix!

1.) Løk til grillrens. – Varm først opp grillen, før du tar en halv løk og skrubber risten med. Hvis du ikke har en løk hjemme, er det også et alternativ å krølle sammen aliminiumsfolie til en ball og bruke den. Teksturen i både løken og aliminiumsfolien er perfekt til å skrubbe grillen, og du kan bare kaste den når du er ferdig.

1

2.) Blendertriks. – Hell et par kopper varmt vann i blenderen med litt oppvasksåpe, og kjør blenderen til du ser at matrestene løsner fra blenderkolben. Hell ut vannet og skyll, så bør blenderen være så god som ny.

2

3.) Støvsuge oppkast. – Hell på potetmel, dette trekker til seg fuktigheten. La det stå over natten før du støvsuger.

3

4.) Samle knust glass. – Press en loffskive over området, og du får med deg til og med de minste bitene.

4

5.) Rengjøre takviften. – Legg over et putetrekk og tørk. Støvet samler seg på innsiden av trekket.

5

6.) Nytt liv i skinnmøblene. – Skokrem på slitte skinnmøbler vil fjerne sprekker.

6

7.) Rens av oppvaskemaskinen. – Kjør maskinen ved maks temperatur med en kopp eddik på øverste hyllen. Deretter tar du potetmel i bunnen og kjører maskinen en gang til. NÅ er den ren!

7

8.) Rens madrassen. – Ta litt vodka på en sprayflaske, spray litt over madrassen og la den lufttørke. Alkoholen fjerner vond lukt forårsaket av bakterier.

8

9.) Rense badekaret. – Del en grapefrukt/appelsin i to og strø salt over frukten, samt i badekaret. Deretter bruker du frukten som skrubb.

9

10.) Få vekk vannringer. – Tørk av først, deretter føner du området med en hårtørker mens det ennå er fuktig.

10

11.) Innendørs elektrisk grill. – Ta ut kontakten etter bruk, og klem en fuktig klut, eller et håndkle sammen i grillen. Ta vekk kluten og varmen som er igjen vil rense grillen. Tørk deretter av.

11

12.) Rense svamper. – Ha den i mikrobølgeovnen ved høy effekt et par minutter, og 99% + av bakteriene dør. Som et alternativ, kan du og ha den i oppvaskemaskinen.

12

13.) Dyrehår-nal. – For å få samlet opp dyrehår, kan du ganske enkelt dra en nal over teppet. Du vil bli sjokkert over hva du finner.

13

14.) Hurtigtørk av sko og hansker. – Bruk sammenrullet avispapir. En pose med ukokt ris funker også.

14

15.) Fjern fettflekker. – Du trenger ikke bekymre deg for å få fettflekker på klærne mer. Dekk flekkene med hvitt kritt, tørk deretter av med en fuktig klut.

15

16.) Mikrofiber-sofa. – Spray først sofaen med isopropanol. Deretter skrubber du sofaen med en hvit svamp. børst til slutt fibrene med en børste.

16

17.) Kaffe/krydderkvern. – Skrubb delene med en teskje potetmel.

17

18.) Rens stekeovnen. – Sett en halv kopp med salmiakk i ovnen, og la det stå over natten. Tørk av dagen etter. (Ovnen trenger ikke å varmes opp).

18

19.) Dryer Sheet (Tørketrommel-duk). – Du kan bruke slike til å rengjøre alt fra TV-er til bokhyller. Bunnpris har tidligere hatt noen som heter MY.

19

20.) Flekker på teppet. – Bruk en blanding av to deler vann og en del eddik. Spay over flekken. Legg en fuktig klut over, og stryk den med et strykejern. Voila!

20

Via Distractify.

Da kan du sette i gang og teste ut din nye kunnskap. Takk oss gjerne ved å komme over for en aldri så liten husvask.

Del rådene med dine venner, det er garantert flere som har bruk for dem!