13 tegn på at kroppen din umiddelbart trenger mer magnesium

Magnesium er et av de viktigste mineralene å få i seg, fordi det er få næringsstoffer som har alle de helsemessige fordelene som magnesium gir.

Mineralet påvirker også over 300 enzymsystemer og hjelper cellene, muskler, nerver, blodtrykk, protein og kalsium-metabolismen til å fungere optimalt.

Mangel på magnesium er relativt vanlig, men det kan føre til mange sykdommer. Derfor er det viktig å ha kontroll på de symptomene som kan utvikle seg på grunn av magnesiummangel.

Her er 13 tegn på at kroppen din kan ha behov for mer magnesium:

1. Muskelkramper
Om du har problemer med muskelkramper (ofte i leggene), kan det være kroppens måte å advare deg om magnesiummangel.

2. Astma
Studier har vist at pusten kan forbedres når magnesiumnivået er riktig. Det høyt respekterte medisinske tidsskriftet The Lance har også rapportert om en sterk sammenheng mellom økt inntak av magnesium og reduserte astmasymptomer.

3. Nummenhet
Nummenhet er den følelsen som vanligvis beskrives som en prikkende/kriblende følelse. Nettopp disse følelsene kan være et tegn på at kroppen trenger mer magnesium, ifølge Wikipedia.

4. Migrene
Personer som ofte lider av migrene har ofte mangel på magnesium, som øker spenning i musklene. Ekstra doser av magnesium kan motvirke kvalme, oppkast og følsomhet for lyd og lys hos personer med migrene, ifølge denne studien.

5. Forstoppelse
Magnesium er nødvendig for at tarmene skal fungere normalt. Mangel på magnesium kan føre til forstoppelse, fordi kroppen trenger dette mineralet for å myke opp avføringen og tiltrekke væske.

6. Unormal hjerterytme
Uregelmessig hjerterytme kan være forårsaket av magnesiummangel. Magnesium beskytter blodårene og kan motvirke dette.

7. Depresjon
Magnesium kan spille en avgjørende rolle i hjernens humørsenter. Noen eksperter mener at lave nivåer av magnesium i moderne mat kan være årsaken til mange tilfeller av depresjon og psykiske lidelser. En amerikansk studie fra 2015, hvor over 8800 mennesker deltok, viste at de som var under 65 år og hadde et lavere inntak av magnesium, hadde 22 prosent større sannsynlighet for å lide av depresjon.

8. Søvnproblemer
Har du vanskelig for å sove, og våkner ofte midt på natten? Det kan være et tegn på magnesiummangel.

9. Ofte søtsugen
Hvis kroppen din egentlig roper etter magnesium, kan det lett forveksles med at du har lyst på noe søtt. Men ved regelmessig inntak av magnesiumkilder som rå nøtter, frø og frukt, kan du dempe søtsuget.

10. Høyt blodtrykk
Høyt blodtrykk er et stort folkehelseproblem i den vestlige verden i dag. Men magnesium fungerer som en naturlig kalsium-blokkerer, en slags blodtrykksmedisin. I en stor britisk studie fra 2013 kunne forskerne vise at vanlige blodtrykkspasienter kan ha stor nytte av ekstra magnesiuminntak.

11. Leddsmerter
Mange opplever smerter i leddene. Men å øke inntaket av magnesium kan være løsningen for mange med dette problemet.

12. Kronisk tretthet
Magnesium anbefales vanligvis for folk som lider av kronisk tretthet, eller som generelt føler seg sliten. En brasiliansk studie har vist at ekstra tilførsel av magnesium kan øke utholdenhet hos idrettsutøvere, men også hos eldre mennesker med kroniske sykdommer.

13. Kalsiummangel
Magnesiummangel kan også føre til kalsium, fordi kroppen trenger magnesium for å absorbere kalsium.

Matvarer med mye magnesium:

  • Kakao: Ren mørk sjokolade har nesten 500 milligram magnesium per 100 gram
  • Mørke bladgrønnsaker: Bladbete, salat, spinat
  • Frukt: Bananer, aprikos, avokado, fersken, plommer
  • Nøtter og frø: Mandler, cashewnøtter, valnøtter
  • Belgfrukter: Bønner og linser
  • Korn: Brun ris, hirse, havre
  • Poteter
  • Gresskar

Del gjerne denne informasjonen med dine venner på Facebook!

Loading...