Huset ble bygget på 1 dag og kostet kun 33.000 – kan være løsningen for alle hjemløse.

Boligmangel er et vanskelig problem å løse. Noen har ikke noe annet valg enn å sove i bilene sine eller på gaten, der de prøver å føle seg så trygge som overhode mulig, noe som selvsagt er nesten helt umulig. Men nå kan selskapet ICON ha funnet en løsning!

I videoen nedenfor kan du se løsningen deres, som de presenterte under SXSW-festivalen. For 4000 dollar, eller nærmere 33 000 kroner, kan man nå laste ned et hus på 60 kvadratmeter. Høres det rart ut? Se det med egne øyne i videoen nedenfor!

Videoen viser hvordan dette huset kan 3D-printes og siden monteres sammen. På mindre enn én dag er dette huset klart til å ønske sine nye beboere velkommen hjem.

Prosjektet er fortsatt i en eksperimentell fase, men tenk om dette kan bli virkelighet! Akkurat nå testes det hjem i El Salvador, Mellom-Amerika, der man med hjelp av 3D-printeren Vulcan bygger ca. 100 nye hjem.

For øyeblikket koster enhetene rundt 80 000 kroner, men skaperne regner med at prisen kan halveres så fort prosjektet kan lanseres skikkelig. Om testene er vellykkede kan milliarder av mennesker dra nytte av det!

Selskapet samarbeider med organisasjonen New Story, en organisasjon som vil sikre at folk ikke trenger bo på gatene lenger. ICON vil nå foreslå en måte å bygge ulike konstruksjoner på, som er tilgjengelige, effektive, miljøvennlige og tilpasningsdyktige.

For et fantastisk initiativ og et prosjekt som kan forandre hele verden! Del gjerne videoen videre om du er enig i at ingen skal være nødt til å bo på gaten!