Klatrere redder på heroisk vis en hund som var blitt forlatt på Polens høyeste fjelltopp.

En hund som ble forlatt på Polens høyeste fjell ble reddet av en gruppe klatrere som fant ham på den isete toppen.

Klatrerne oppdaget den skremte lille hunden på toppen av Rysyfjellet, som ligger på 2500 m over havet og ligger i Tatra National Park. De tror at hunden med vilje var etterlatt der, da det ikke var mulig at hunden hadde klatret det skumle, bratte fjellet av seg selv.

Wikipedia

Da de ba om hjelp, ble de fortalt at en redning med helikopter ikke kunne la seg gjøre. En av redningsmennene, Krystian, sa til polske medier at de prøvde flere andre redningsmottak og ressurser i et forsøk på å få en sele eller annet utstyr de kunne bruke til å redde hunden, men mislyktes. De ga opp med å prøve etter at mobiltelefonene deres døde og de ikke kunne ringe videre til hjelp.

Foto: K. Pańczuk

De tok da det klatreutstyret de hadde og utformet en provisorisk sele for hunden og begynte nedstigningen. På bratte deler der det er kjettinger, overgav klatrerne hunden fra den ene til den andre. To ganger da de holdt ham i armene, gled de.

Over tid begynte hunden å stole på dem, men noen ganger var han så redd at han klamret seg til steiner og nektet å flytte på seg. Gruppen gikk tom for vann og spiste smeltesnø for å holde seg hydrert. Det tok dem totalt 10 timer å komme ned til bunnen trygt med hunden.

Foto: K. Pańczuk

De ankom utmattet på et herberge for natten. Som det viste seg, var det ikke senger tilgjengelig og det slitne laget av redningsmenn ble tilbudt overnatting på gulvet, men deres redning ble nektet inngang. Ettersom de ikke ønsket å forlate hunden alene, sov en av klatrerne utenfor med ham. Neste morgen tok en sikkerhetsvakt ved parken hunden til nærmeste dyrehjem.

Dyreaktivist Anna Plaszczyk, ved Viva! (den internasjonale bevegelsen for dyr), sa hunden var sannsynligvis brakt opp til toppen for å dø. Hvis sult og hypotermi ikke tok ham, kunne han lett ha falt til sin død. Hun oppfordrer vitner til å komme frem slik at den eller de ansvarlige kan bli dømt for dyremishandling.

Associated Press rapporterte at hunden har blitt kalt Rysa og vil være tilgjengelig for adopsjon.

Loading...