Barmhjertig parkansatt trøster foreldreløs gorilla som akkurat mistet mammaen sin

gorilla trost
Det er ingenting som er sterkere i denne verden enn kjærligheten til foreldrene. Og det gjelder ikke bare mennesker, men alle vesener vi kjenner til her på jorden. Derfor er det å miste en forelder en av de mest tragiske opplevelsene for enhver, uansett rase, vesen eller dyreart. Og naturfotograf Phil Moore tok noen rørende bilder for å bevise det.

Etter å ha mistet moren sin på grunn av krypskyting, er smerten for denne gorillababyen altfor ekte. Og siden øyeblikket er så overveldende, finner den stakkars skapningen støtte hos en av parkens ansatte, Patrick Karabaranga, hvis medfølelse for den foreldreløse gorillaen i seg selv er rørende.

gorilla1


Bildet er tatt i Virunga nasjonalpark i Den demokratiske republikken Kongo. Et sted hvor foreldreløse gorillaer som denne finner trøst og beskyttelse fra de grusomme krypskytterne.

Som et resultat av masseavskoging har fjellgorillaene, som mange andre arter, blitt en kritisk truet art. De siste årene har antallet deres gått dramatisk ned. Ved siden av det er krypskyting den andre menneskelige aktiviteten som truer dyrelivet.

gorilla2

Noen store bevaringsinnsatser har blitt gjort for å gjenopprette gorillabestanden, og Virunga nasjonalpark kan være et veldig positivt eksempel i så måte. Her bor rundt 200 individer, omtrent en fjerdedel av verdens fjellgorillabefolkning. Men fortsatt gjenstår det mye!