Golden retriever mister begge øynene. Da kommer eierne opp med en løsning som er like SØT som UTROLIG.

mistet oynene

Tjenestedyr gir en uvurderlig ressurs til mennesker som sliter med aspekter av dagliglivet. Enten de gir komfort til de som lider av alvorlig angst, eller et par øyne for personer som er blinde eller har problemer med deres syn. Men det er ganske sjelden å se et dyr få et servicedyr selv.

Men det er akkurat det Charlie, en 11 år gammel golden retriever, som mistet øynene pga. glaukom, fikk. Han mottok Maverick tidligere i år. Chelsea og Adam Stipe i North Carolina la merke til at deres kjære hund, Charlie, slet etter å ha mistet synet og gjennomgått en dobbel operasjon. Så på nyttårsdagen bestemte de seg for å adoptere Maverick for å se om valpen kunne hilse på Charlie.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Charlie And Maverick (@charlieandmav)

Charlie var først nølende til Maverick, men valpen innså raskt at Charlie slet. «Da de ville leke, skjønte Maverick at Charlie mistet leketøyet noen ganger,» fortalte paret NBC Philadelphia. «Så Maverick ville plukke den opp og sette den tilbake foran ham for å kunne leke videre. De blir nesten til små sledehunder der de går sammen, også.»

Familien refererer til Maverick som «øynene deres». Begge hundene er ganske helsprø og spesielle. De er definitivt familiens underholdning,» forteller Chelsea til NBC.

Og mens Maverick hjelper Charlie, har den gamle hunden noen leksjoner han også. «Maverick er her for å hjelpe Charlie rundt og Charlie prøver å lære Maverick manerer,» skrev familien på hundens Instagram-konto, som har økt fra 86000 tilhengere til 158000 på bare den siste uken!

Paret forklarte til NBC at historien om Charlie’s «øyehund» begynte tilbake i 2016, da Charlie måtte få sitt venstre øye fjernet på grunn av glaukom. Bare et år senere begynte Charlie å miste synet og oppleve smerte i det høyre øyet, som til slutt ble fjernet.

Chelsea sa at de to tømte pensjonskontoene sine for å betale for Charlies behandling. «For oss var det en no-brainer, tømme vår pensjonskonto for å ta vare på denne hunden fordi han gjør oss lykkelige.»

Chelsea forklarte at hun alltid har ønsket en hund nr. 2, og etter å ha blitt gravid bestemte paret seg for å adoptere Maverick slik at deres barn kunne vokse opp med en hund.

Chelsea hadde dette å si om all oppmerksomhet deres Instagram-konto hadde mottatt: «Alt har bare vært så positivt og kjærlig, og jeg har til og med fått henvendelser fra folk med sine egne hunder som hadde glaukom.»

«Det var kræisi, det var ikke det jeg hadde forventet.»