Jenta var en mobber. Da ga hennes far henne en straff som både hylles og kritiseres.

Datteren ble suspendert fra skolebussen for mobbing av andre elever, og faren bestemmer seg for å lære henne en skikkelig lekse.

Som forelder kan det være vanskelig å vite om du gjør det rette for barna dine. Du håper at du lærer dem å skille mellom rett og galt, og hvis de gjør noe dumt, håper du også at du takler det riktig.

Det finnes ingen håndbøker for hvordan du kan oppdra barna dine, fordi alle er unike – det som fungerer for en familie, trenger ikke nødvendigvis å fungere for andre. Men en fars oppstandelse har fått en hel verden til å reagere.

Matt Cox fant ut at datteren hans hadde mobbet andre elever på skolebussen, og derfor ble utestengt i en uke. Datteren kom hjem og sa at han måtte kjøre henne til skolen neste uke, men i stedet valgte han et annet alternativ, og prøvde å gi henne en lærepenge.

– Jeg oppdaget at hun anså å reise med buss eller bil til og fra skolen som en rettighet, og ikke et privilegium, sier Matt.

mobber familie

Fikk gå til skolen

Mandag tvang han isteden datteren til å gå til skolen, og la ut en video på Facebook, med tittelen: «Livsleksjoner».

Datteren har en kilometer til skolen. Hun ble ikke tvunget til å gå hele distansen, men tre dager på rad måtte hun i stedet gå en tredjedel av veien i kulden, med faren som fulgte tett bak i bilen.

Matt forteller at han ønsket å lære datteren sin om hvor privilegert hun er, og at mobbing aldri kan tolereres.

På slutten av turen ser det ut til at meldingen har sunket inn, og hun skjønte at hvis hun ikke hadde mobbet noen, ville hun fortsatt sitte på bussen.

Håper å spre ordet videre

Nå håper han at noen av ungdommene som ser videoen kan lære noe av den, men at også voksne og foreldre kan få noe å tenke på.

– Jeg håper også at foreldre ser videoen og begynner å holde barna ansvarlige for sine handlinger og slutter å feie barnets handlinger under teppet med ideologien om at barn skal være barn. Vi som foreldre trenger å stoppe mobbing hjemme fordi mobbing bare avler mobbing, forteller Matt til News5.

Se klippet nedenfor. Hva tror du? Var han for hard mot datteren sin eller handlet han riktig? Var det noe han burde gjort annerledes?