Hund som har vært fastlenket hele livet kan ikke gå rett. Hun kan kun gå i sirkler.

Hunder elsker sin frihet.

Men når de holdes fastlenket i et bånd hele tiden, kan det ha dype, vedvarende psykologiske effekter på dem. Heldigvis finnes det organisasjoner, som Takis Shelter, som ser etter deres velferd.

hund i sirkler

De forteller i en video, om en hund som var så vant til livet i bånd at hun bare kunne gå i sirkler da hun endelig ble løslatt.

Når hunder går, gjør de det vanligvis i en rett linje. Men når de blir værende fastlenket i en kjede, kan det oppstå fysiske plager. Dette er vanligvis i form av sår og ødelagt hud der kjeden har gnidd seg inn, men noen ganger kan det ha mer vidtrekkende effekter.

frida 3

Et liv i sirkler

Da hunden Frida ble funnet, hadde hun stått i bånd det meste av livet. Hun måtte overleve på skittent vann, og gudene vet hvor lite mat. Så da redningsmenn fra Takis Shelter dukket opp, var hun forståelig nok redd for dem først.

Hun kranglet av frykt da de to mennene kom for å frigjøre henne. De måtte streve en hel del. Til slutt klarte de å få henne fri. Da mennene gikk henne til kjøretøyet sitt, la de merke til noe rart ved gangen hennes.

Hun virket ikke i stand til å gå i en rett linje, og foretrakk å gå i sirkler i stedet. Om dette var et resultat av å være lenket så lenge eller av en annen grunn, gjensto å se. Først måtte redningsmennene hennes få henne undersøkt og behandlet.

Fridas rehabilitering

Spol fremover og Frida syntes å være mye lykkeligere. Hun ble tatt godt vare på og hadde til og med andre hunder å leke med. Viktigst av alt, hun var fri til å streife hvor hun ville uten å være bundet av et bånd.

frida 7

Til slutt klarte Frida å komme seg og vises på slutten av videoen i full lek med andre hunder. Sist, men ikke minst; hun så ut til å kunne gå i en rett linje nok en gang.

Se følgende video for å se denne søte hundens bedring!

Vennligst DEL dette med venner og familie.