Følger hunden din etter deg på badet? I så fall er det DETTE den prøver å fortelle deg.

Hunder er noen fantastiske dyr som virkelig gjør livene våre enda mer verdt å leve.

hunder badet

Alle vet at de er menneskets beste venn, og har du, eller har hatt en eller flere av disse små (eller store) pelskledde energibuntene av pur glede, vet du hvor mye de beriker livet.

Hunden stiller aldri noen krav og den blir ikke sur eller er sint – tvert imot; hver gang du kommer hjem møtes du av bjeffende glede, store øyne, entusiastiske hopp og sprett og en logrende hale. Din beste venn kunne ikke vært mer glad for å se deg igjen.

Hunden knytter seg så sterkt til sin eier – og det er snakk om et ubrytelig bånd som varer livet ut.


Måten hunder sprer glede på stopper ikke bare der! De kan gjøre så mye annet rart i tillegg. Noen ganger får de oss til å le til krampen tar oss.

Å ha en hund medfører ikke bare et kjærlig vennskap, men også en underholdningsfaktor ulik noe man kan få via andre kanaler som TV, etc… og har man først fått denne forbindelsen, kunne man aldri tenke seg å være foruten.

hund i gresset

Foto: Jamie Street / Unsplash

Men det å skaffe seg hund medfører også et stort ansvar. Det er tross alt et nytt og blivende familiemedlem det er snakk om, så man skal tenke seg nøye om før man bare velger blindt: «Er jeg klar for dette valget og alt det medfører – på sikt, i gode og onde dager?»

Dette er en seriøs spørsmålsstilling som krever et veloverveid svar!

Hunder kan ikke dele følelsene sine med oss på lik linje som en kompis eller en venninne. Men det betyr ikke at de ikke har mange andre måter å gjøre seg forstått på.


Mens enkelte hunder lærer seg å bli ganske så «uavhengig» når det er snakk om lalletid og soving, har vi andre hunder som sove i sengen sammen med sin eier, og de elsker å være i nærheten av nettopp deg: Eieren.
hund dass
Dette med «familiemedlem» går nemlig to veier. For hunden er du en like selvsagt del av «flokken»/familien, som andre hunder blir i en flokk som tilegnes naturlig. Og din nye venn vil strekke seg LANGT for å vise sin verdsettelse av deg – ja, til og med forsvare deg mot farer!

Opplever du at din hun begynner å følge deg inn på toalettet – ikke ignorér det.

Den forteller deg nemlig at den elsker deg over alt på jord, og det ligger i dens natur at den mener dere skal gjøre ALT sammen – uavhengig av hva.


Da er det viktig å gi den den Rosen og oppmerksomheten den fortjener, kanskje riktignok ikke under selve toalettbesøket, men kanskje like før og/eller etter?

Denne tilsynelatende bisarre oppførselen er rett og slett et tegn på at din hund setter utrolig pris på deg, og dette er det SÅ VIKTIG at du som hundeeier er bevisst på.

Vi vedgår at det ikke alltid er like ideelt å ha en hund diltende etter deg hvert bidige skritt du tar, men du kan ikke nekte for at det også er helt bedårende.

buhunden eirind

Fjellstinipens Eirind. Foto: Sindre Låstad.

Ifølge veterinærer viser denne typen oppførsel at hunden er en ekte «følger» av deg, rett og slett fordi det er en hunds instinkt å alltid gjøre ting med familien sin. Husk at en hund tenker ikke nødvendigvis over forskjellen på hvorvidt den gjør dette på badet eller kjøkkenet.

Du har din beste venn, som viser deg sin største kjærlighet.

Så husk alltid å ALDRI bli sint på hunden fordi den følger etter deg, uansett hvor den gjør det. Blir den behandlet slik gjentatte ganger, kan det virkelig ha en knusende effekt på din trofaste følgesvenn – og helt ærlig: Den fortjener langt bedre enn som så.

💞🐕DEL gjerne dette med andre hundeeiere🐶❤️