Ikke kast klær med vanskelige oljeflekker. Hemmeligheten bak flekkfrie plagg er kun 3 enkle ingredienser!

Det er ingenting som ødelegger et flott klesplagg mer enn en oljeflekk. Vi har vel alle opplevd det skrekkens øyeblikk når oljen finner veien til klærne våre mens vi spiser eller lager mat. Vi ser nølende ned for å kartlegge skadene, for så å oppdage det har dukket opp en stor flekk på favorittskjorten. Noen ganger får ikke rensemidler fra butikken gjort jobben. Heldigvis har vi lært om et strålende kjerringråd for å bli kvitt de ekstra vanskelige flekkene som ikke forsvinner uten kamp.

Etter bare noen få enkle steg, vil flekken forsvinne på få strakser!

oljeflekk

INGREDIENSER:

– Flytende oppvasksåpe
– WD-40 (fås kjøpt hos Clas Ohlson.)
– Bakepulver
– En tannkost
– En papplate
– Q-tips

oljeflekk (1)

Først legger du papplaten mellom for- og baksiden av plagget, så du ikke ødelegger den siden som ikke har flekk på seg. Spray et lag med WD-40 på det gjeldende området og gni det inn med q-tips.
oljeflekk (2)

Dermed heller du bakepulver på flekken. Nå snakker vi om mye bakepulver. Det skal en mengde til for å absorbere oljeflekken.
oljeflekk (3)

Bruk så tannbørsten til å skrubbe bakepulveret riktig godt inn i flekken. Fortsett å skrubbe helt til det blir klumpete.
oljeflekk (4)

Slik skal det se ut før man heller på oppvasksåpe.
oljeflekk (5)

Nå er det tid for å tilsette oppvasksåpen. Hell litt over bakepulveret, så skrubber du videre. En fille vil være svært nyttig her, siden bakepulveret vil begynne å klistre seg til tannbørsten din.
oljeflekk (6)

Skrubb, skrubb, skrubb for harde livet!
oljeflekk (7)

Så er du ferdig! Ta papplaten ut av plagget og kast det inn i vaskemaskinen sammen med andre klær (blandingen vil ikke ødelegge de andre klærne).
oljeflekk (8)

Kilde.

Etter en runde i vaskemaskinen, vil plagget ditt være god som nytt! Ikke vær redd for å gjenta prosessen flere ganger dersom du fremdeles ser antydninger til flekken. Husk å dele dette tipset med venner og kjente, så de også kan ta opp kampen mot oljeflekkene!

Loading...