Slik lager du ENKELT søte minisløyfer for å dekorere gaver o.l. – perfekt resultat hver gang.

Alle som har prøvd seg på en fin sløyfe på en dekorasjon eller en gave, vet hvilken kamp det kan være. Ved hjelp av denne teknikken vil det å håndtere flokete båndstumper høre fortiden til!

minisloyfe 11

Et lite stykke bånd er ofte det eneste som står i veien mellom perfeksjon og en ødelagt dag (eller pakke, i hvert fall). Dette minisløyfe-tipset gjør det superenkelt for deg å dekorere presangene dine.

minisloyfe 21

Så, la oss sette i gang.

Begynn med en gaffel og en snelle med tynne bånd. Gaffelen trenger ikke å være fancy, enhver standard metallgaffel vil gjøre jobben, men jo lenger taggene er, jo bedre.

minisloyfe 31

Så vever du båndet gjennom gaffelen! La det være noen centimeter ledig bånd til venstre for gaffelen. Dra ut en rikelig mengde bånd fra snellen og klipp av. Det er bedre at det er for langt enn for kort, siden den kan trimmes til passelig lengde senere.

minisloyfe 41

Dermed tar du en «180» og fører båndet tilbake den samme veien det kom fra, men på motsatt side av gaffelen.

minisloyfe 51

Og, du gjettet det – enda en gang skal prosessen gjentas. Dette vil mest sannsynlig være den siste linjen av vevd bånd, men dette vil variere avhengig av hvor lange tagger gaffelen din har.

minisloyfe 61

Hvis du er forvirret – her er den aller beste måten å veve båndet inn på gaffelen. Snarere enn å holde tungen rett i munnen for å bruke nål gjennom hver tagg, dytter du simpelthen tråden ned over taggene og ned.

minisloyfe 77

Så skal sløyfen komme i proporsjon og det skjer ved hjelp av et eget stykke bånd (i samme eller en annen farge – avhengig av hva som faller deg i smak). Det skal skyves inn nederst på gaffelen, i midten under det vevde båndet.

minisloyfe 71

For å sette sammen sløyfen, skal de fire løse endene knyttes sammen. Først knytter du det nye midtbåndet sammen, men husk å passe på at endene vender nevover. Denne knuten skal være løs.

minisloyfe 81

Deretter skal det vevde originalbåndet knyttes sammen med midtbåndet og denne gangen skal du stramme til!

minisloyfe 100

Nå er du nesten ferdig! Skyv den perfekt knyttede sløyfen av gaffelen. Nå vil det henge fire løse ender, de kan du klippe til i den lengen du ønsker. For å få den typiske sløyfe-looken kan du klippe dem litt skrått.

minisloyfe 91

Om du virkelig vil lage en profesjonell sløyfe, kan du brenne de ferdige endene lett med en lighter eller et lys. Det vil forhindre slitasje og forlenge levetiden til sløyfen din.

minisloyfe 101

Voila! Disse bedårende, enkle små sløyfene kan komme til stor nytte, alt fra bordpynt til festen, små presanger, scrapbooking, annet håndverk og mye mer.

minisloyfe 111

I videoen nedenfor vises det en annen, mindre komplisert variasjon av samme teknikk.

Denne teknikken er den perfekte måten å sette prikken over i-en på gaveinnpakkingen i år. Men pass på, for disse sløyfene er så artige å lage at du blir avhengig!

Husk å DEL denne tidsbesparende teknikken med venner og familie, så får du kanskje en like fin gave tilbake?