6-åringen ble stukket av en mygg – få dager senere var han nesten død.

mygg noah

Det var en helt vanlig lørdag i North Carolina i USA, da fembarnsmammaen LoriAnne Surrett var ute og handlet med familien sin. Plutselig begynte den seks år gamle sønnen hennes å gråte på grunn av at han hadde vondt i hodet.

Mammaen ga sønnen sin en hodepinetablett og leverte ham siden hos svigermammaen sin sammen med de eldre brødrene hans, der de skulle overnatte. På morgenen dagen etter ringte mammaen for å se hvordan det sto til med guttene hennes.

Noah hadde fortsatt å klage på vondt i hodet og hadde fått en hodepinetablett til. Da bestemte mammaen seg for å dra til sykehuset. Der gjennomførte de mange ulike tester og alle prøvesvarene var helt normale, skriver hun på Facebook.

De tok en ryggmargsprøve av ham, som viste at Noah hadde blitt rammet av en veldig uvanlig virusinfeksjon som heter LaCrosse encefalitt. Det er virus som kommer fra mygg og det forekommer hovedsakelig i USA.

Rammes man av  LaCrosse encefalitt får man en hinne som legger seg rundt hjernen, hvilket hadde forårsaket Noahs kraftige hodepine. Et annet begrep er hjernehinnebetennelse. Det finnes mange ulike typer av encefalitt og man kan smittes på ulike måter. Flått kan også være smittebærere og da kalles det skogsflåttencefalitt eller TBE, skriver NHI.no.

Barn rammes hardere av denne sykdommen og fire dager senere var sønnen nesten umulig å få kontakt med. Mammaen skriver at han kun våknet noen minutter om dagen.

Nå vil mamma LoriAnne advare andre og at de skal be for at sønnen hennes skal bli frisk. Hun forteller selv at hun gjør alt for å unngå mygg. På Facebook skriver hun følgende:

“Jeg er mamma til fem sønner og jeg bruker alltid myggspray for å holde myggen unna, men likevel rammes den lille gutten vår av dette. Noah er en sprudlende liten kar og sykdommer trekker ham aldri ned, så det er hjerteskjærende for oss alle.

Vær forsiktig. Jeg vil ikke se andre barn gå gjennom dette. Bruk mye myggspray på barna dine. Det er ikke 100 prosent sikkert, men det er bedre enn ingenting. Legene sa at dette er vanlig i vårt område, men jeg har aldri hørt om det før – derfor vil jeg dele dette.”

Fem dager etter at Noah ble syk, kunne han snakke med mammaen sin for første gang igjen. Hun forteller at den søvnige stemmen hans var det vakreste hun noensinne har hørt. Det er fortsatt ikke klart om Noah kommer til å bli helt frisk.

Vi håper virkelig at Noah kommer seg helt. Det er viktig å finne ut hvor denne typen mygg finnes om man skal reise utenlands og at man da også bruker myggspray.

Del gjerne mammaens advarsel, slik at folk kan bli oppmerksomme på dette viruset.