Nei, dette er ikke en sketsj med Calle Hellevang-Larsen, men (…utrolig nok) MINST like bra.

Ah, 1980…

En tid hvor synthesizeren var brand new og bragte frem tidligere uhørte lyder – en smakebit på det som senere skulle bli til velkjente og flittig brukte lyder i sjangre som techno, trance og electronic dance music generelt.

Så hva er vel bedre da, enn å mimre tilbake til nettopp 1980, med dette vintage-klippet hvor det franske synth-minimalistiske paret Elli & Jacno fremfører sitt flunkende nye underverk (på den tiden) «Main Dans La Main»?

elli jacno

Bilde: YouTube


Det er bare noe spesielt med franskmenn (-og kvinner) noen ganger, og dette må være et prakteksempel på hva jeg mener. Det er vanskelig å definere, men hvis det går an å bruke ord som «søt» og «retarded» i sistnevnte ords absolutt mest POSITIVE forstand, så gir det kanskje en slags pekepinn. Beklager forøvrig at denne beskrivelsen ble helt evneveik.

Det var ca. slik jeg beskrev hun ene Tinder-daten jeg hadde for et par år siden, som også var fransk, men bosatt i Norge. Selv om jeg mente dette som et kompliment, som en slags «ubeskrivelig søthet», var det ikke helt sånn hun tok min dårlige spontan-engelske beskrivelse… Jeg hørte i hvert fall aldri noe mer etter det jeg i utgangspunktet anså som en vellykket date! (Emma, if you’re reading this… call me! 📞😘)

Anyway, dette klippet samt medfølgende trudelutt (og entusiasme) er som å ta en tidskapsel over 40 år, swoooshj, tilbake til 1980. Den fanger på artig, sært og nostalgisk vis opp mye av det som var så fortryllende, finurlig, spennende og særegent med denne svunne tiden… i en synthesizer-låt du aldri har hørt maken til, så god fornøyelse!

Nyt det fantastiske klippet: