Ny studie: Forskere finner minst 65 forskjellige dyrearter som ler

Latter er en naturlig impuls hos mennesker, der babyer ler høyt allerede ved rundt 3 til 4 måneders alder, lenge før de kan gå eller snakke.

Men mennesker er ikke de eneste skapningene som kommuniserer gjennom latter. Forskere ved UCLA har identifisert 65 dyrearter som lager vokaliseringslyder vi vil anse som latter. Disse inkluderer primater, tamme kuer, hunder, rever, sel, mungoer og tre fuglearter.

Forskerne ved UCLA registrerte forskjellige lyder, inkludert støyete eller tonale lyder, høye eller lave toner, korte eller lange lyder, enkeltkall eller rytmiske mønstre. Selv om det kan være utfordrende å dokumentere latter i det fri, spesielt hos dyr med lavere vokalisering, har forskere fanget noen eksempler på video.

Se bare disse revene som ler som unger:

Eller kanskje små barn på helium. Hvor gøy er ikke det?

Har du noen gang sett en bonobo-sjimpanse le? Like søte:

Latter hos dyr hjelper oss med å forstå vår egen evolusjonsatferd. Ifølge forskerne er latter en menneskelig versjon av et evolusjonært gammelt vokalt lekesignal som deles av mange dyr som leker. Når dyr ler, gir de informasjon til andre om at de har det gøy og inviterer andre til å bli med.

Noen dyr, som rotter, ler også når de blir kilte, men deres vokaliseringer er ultrasoniske, noe som gjør dem vanskelig å høre uten spesielle instrumenter.

Studien av latter hos dyr kan hjelpe oss med å forstå atferd vi deler med arter som har vært adskilt fra mennesker i titalls millioner år.